Članek
Slovenija v družbi ekonomsko pretežno nesvobodnih držav
Objavljeno Mar 22, 2017

Slovenija je po najnovejšem indeksu ekonomske svobode Heritage Foundation na 97. mestu, kar pomeni zdrs za 7 mest glede na preteklo leto. Slovenija se je tako znašla v družbi pretežno nesvobodnih držav in je po številu točk enakovredna zahodnoafriški državi Benin in srednjeameriški državi Nikaragva. Obe izmed navedenih držav sta državi v razvoju s precej nižjim bruto domačim proizvodom na prebivalca od Slovenije (tako nominalnim (BDP/pc) kot tudi po pariteti kupne moči (BDP/pc PPP)) in indeksom človekovega razvoja, ki poleg BDP/pc PPP upošteva tudi izobrazbene in zdravstvene kazalnike.

Pri izdelavi poročila je bilo upoštevano leto 2014.

Manj ekonomsko svobodne evropske države kot Slovenija so Srbija, Belorusija in za njo še Grčija, najmanj ekonomsko svobodna država v Evropski uniji. Najmanj ekonomsko svobodna država v Evropi pa je Ukrajina, ki spada v skupino zatrtih držav.

Tik pred Slovenijo po ekonomski svobodi je Hrvaška, bolj ekonomsko svobodni kot Slovenija sta tudi afriška država Burkina Faso in Kambodža. 25 članic EU, pa tudi Bosna in Hercegovina (zmerno svobodna) spada v bolj svobodne kategorije držav od predhodno navedenih. Zmerno svobodne evropske države so še Italija, Francija, Španija, Portugalska, Albanija, Madžarska, Slovaška, Malta, Belgija, Ciper, Kosovo, Poljska, Romunija.

Bolj ekonomsko svobodne od Slovenije so tudi nekatere afriške države: Burkina Faso, Uganda, Swaziland, Sejšeli, Južnoafriška republika, Namibija, Slonokoščena obala, Ruanda, Bocvana in Mauritius.

Vir: http://www.heritage.org/index/ranking

Kaj je spravilo Slovenijo v družbo ekonomsko pretežno nesvobodnih držav?

Slovenske strukturne reforme so bile neenakomerne in institucinalne šibkosti nadaljujejo s podminiranjem možnosti dolgoročnega ekonomskega razvoja. Predvsem pravodosni sistem ostaja neučinkovit in ranljiv za politično vmešavanje. Korupcija je še vedno videna kot obsežna.

Splošni regulatorni okvir se je postopno razvijal da bi promoviral vzpostavljanje bolj živega privatnega sektorja in spodbujal široko osnovano rast zaposlovanja. Slovenija uživa primerjalno visoko stopnjo trgovinske svobode, saj so carine relativno nizke, toda ekonomski dosežki od trgovine so spodrezani s pomanjkanjem razvoja na finančnem in investicijskem področju, kar je kritično za vzdržnost odprtih trgov.

http://www.heritage.org/index/country/slovenia

Kaj se je poslabšalo glede na lani?

Gede na lansko leto so se poslabšali trije kazalniki, in sicer:

  • integriteta države (javnega sektorja) - ki meri stopnjo korupcije v državi - korupcija v Sloveniji je v obliki konflikta interesov v pogodbah med javnim sektorjem in privatnimi subjekti
  • poslovna svoboda - problematična je zlasti birokracija, ki kljub naporom za olajšanje začetka poslovanja podjetij še vedno po nepotrebnem požira čas
  • svoboda trgovanja

Vir: http://www.heritage.org/index/country/slovenia

Kaj je v zadnjem poročilu še vedno slabo, tako kot v preteklem letu?

Kot slabo štejem tisto, kar znaša manj, kot znaša skupno število točk, pridobljeno s tehtanim povprečenjem za Slovenijo, tj. 59,2.

  • integriteta države (javnega sektorja) - za pojasnilo glej zgornji odstavek.
  • učinkovitost sodišč - sodni sistem je zdrav in transparenten, a nezadostno oskrbljen z viri.
  • državna potrošnja - 48,8 % BDP v zadnjih treh letih (to je predvsem zaradi sanacije bank - poročilo se nanaša na leto 2014 - tj. vzeto je obdobje 2012 - 2014)
  • fiskalno zdravje - javni dolg 83,3 % BDP, javnofinančni primanjkljaj 7,7 %
  • davčno breme - najvišja mejna dohodninska stopnja je 50 %, stopnja davka na dobiček pravnih oseb 17 %.
  • finančna svoboda - finančni trg je relativno nerazvit. Financiranje z lastniškim kapitalom je za start-upe in majhna podjetja relativno težko.

Vir: http://www.heritage.org/index/country/slovenia

Najbolj problematična sanacija bank

Najbolj problematično je fiskalno zdravje, pri katerem ima Slovenija najmanj točk in najbolj vleče naš indeks ekonomske svobode navzdol. Ogromne izdatke smo imeli v letu 2013, tj. letom pred letom, za katero je bilo izdelano poročilo, za sanacijo bank, v letu 2014 pa je bila ustanovljena še Družba za upravljanje terjatev bank - DUTB. Ker tako ekscesnih izdatkov, kot smo jih imeli v letu 2013 v naslednjih letih ni bilo več, predvidevam, da bo v naslednjih poročilih tudi indeks ekonomske svobode Slovenije začel spet rasti.