Članek
Slovenija okreva po hudi gospodarski krizi
Objavljeno Oct 13, 2016

Gospodarska situacija v Sloveniji se izboljšuje. Proizvodnja je že dosegla in v številnih panogah že presegla predkrizno raven (iz leta 2008). Povečuje se število delovno aktivnih, ki je prav tako že doseglo število iz časov stabilne gospodarske rasti pred krizo. Povečuje se tudi zasebna potrošnja, višji pa so tudi prihodki od turizma. Tudi obeti za prihodnost so pozitivni, saj nakazujejo nadaljevanje gospodarske rasti. Oživlja tudi gradbeništvo. (vir)

Slovenija dočakala okrevanje

Slovenija je tako vendarle dočakala okrevanje in se izvila iz dolgoletne ekonomske krize. Izboljšanje je videti na mnogih področjih. Res pa je, da je še prostor za izboljšave in do teh bo vsekakor tudi prišlo.

Prav je, da se optimistično razmišlja

Morda bo kdo napisal, da razmišljam preveč optimistično, vendar pa tudi optimizem nekoliko prispeva k hitrejši gospodarski rasti. Če ljudje upajo na lepe čase, si upajo več potrošiti, večja potrošnja v trgovinah pa pomeni več dela za industrijo in kmetijstvo, večja potrošnja storitev pa več dela za storitvena podjetja... Posledično tudi več zaposlovanja in odpiranje novih delovnih mest, kar vse prispeva k rasti BDP in BDP na prebivalca, zaposlenosti, produktivnosti, plač,...

Osveženi podatki o gospodarski rasti bodo na voljo 30.11.2016

Podatki o gospodarski rasti v tretjem četrtletju leta 2016 bodo na voljo 30.11.2016, podatki o gospodarski rasti v letu 2016 pa 28.2.2016. Podatki so namreč na voljo 2 meseca po izteku obdobja, na katerega se nanašajo.