Članek
Migranti so problem
Objavljeno Mar 08, 2016

Od lanske jeseni se v Evropo valijo množice migrantov. Bili naj bi begunci z območij Sirije in Iraka, kjer divja vojna zaradi Islamske države Sirije in Levanta (ISIS). Kasneje se je izkazalo, da gre v mnogih primerih za ekonomske migrante iz t.i. varnih držav, tj. držav, kjer ni vojne, so pa bruto domači proizvod na prebivalca, dohodki in tudi splošni standard nižji kot v Evropi. Cilj večine migrantov je namreč Nemčija, ki je glede vseh naštetih kazalcev najboljša država v Evropi (in še ni preveč mrzla, kot je to npr. Švedska, ki leži na daljnjem polarnem severu in je, čeprav dobra v navedenih kazalcih, preveč mrzla in pozimi temna za migrante).

Migranti so problem

Migranti so problem. Čedalje več jih je. Vsak dan jih po balkanski poti na stotine prečka meje posameznih evropskih držav na poti do Nemčije. Toku pa ni videti konca. Zaradi tega so bile prisiljene evropske države omejiti

Zaradi migrantov razpada Schengen

Zaradi migrantov, ki so neovirano prišli v Grčijo, prvo državo članico EU na njihovi poti, države članice Schengenskega območja znotraj EU ponovno uvajajo mejne kontrole. Madžarska in Slovenija pa sta postavili tudi bodečo žico na svojih mejah. (vir).

Ogroženi proračuni držav članic

Pomemben razlog omejevanja pritoka migrantov je, da begunci države, v katerih le-ti dobijo azil, veliko stanejo. Treba jih je nastaniti, jim dati hrano, vodo, obleko, pa tudi izobraževati jih z namenom, da se čim bolj prilagodijo kulturi države, v kateri se nahajajo (ne glede na to, ali bodo državo kasneje zapustili). Zaradi tega se povečujejo primanjkljaji proračunov držav članic. Ogroženi so tudi fiskalni cilji slovenskega proračuna. Sloveniji zaradi premajhnega zniževanja proračunskega primanjkljaja, ki je posledica migrantske krize, grozi izgon iz evra (vir).

Ogrožena evropska kultura in civilizacija

Migranti, ki zadnje mesece preplavljajo Evropo, so v veliki večini muslimani, pripadajo povsem drugi kulturi in civilizaciji, govorijo drug jezik in imajo druge navade in običaje. Glede na to, da jih je v Evropi že najmanj milijon in da še prihajajo, se lahko, če njihovega toka ne bomo kmalu povsem ustavili, zgodi, da bodo kaj kmalu postali večinsko prebivalstvo v Evropi ali pa vsaj zadosti močni, da bodo zahtevali spremembe, ki bodo njim v prid, nam pa v škodo.

Kriminal migrantov

Nenazadnje pa je problematičen tudi kriminal migrantov. Begunci, ki jih je Slovenija sprejela, se obnašajo, kot da niso prav nič hvaležni, da so v Sloveniji dobili azil. Viri:

http://nova24tv.si/aktualno/pricanje-migranti-na-ljubljanskem-avtobusu-nadlegovali-dve-solarki/

- http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/bodite-previdni-v-ljubljani-zasacili-migranta-ki-sta-kradla-po-nakupovalnem-centru-bizarno-kaj-sta-potrebovala/

- http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/nov-napad-v-ljubljani-skupina-migrantov-v-zavetju-noci-sredi-centra-pretepla-eno-osebo/

Referendum o migrantih je potreben

Glede na to, da se naša politika ne more zediniti glede popolnega zaprtja prehoda za migrante in da ne zna reči ne prošnjam migrantov za azil, je referendum o migrantih še kako potreben, saj bo tako ljudstvo povedalo, kaj resnično potrebuje - tj. varnost in proračunska stabilnost imata prednost pred tem, da migranti dobijo azil. Vlada in poslanci v državnem zboru so namreč proti referendumu. (vir).

Občutek je, da država raje pomaga migrantom kot Slovencem

Zdaj, v krizi, ko država varčuje na vseh področjih, ko si je prebivalstvo Slovenije primorano stiskati pasove, da preživi, ima država denar in voljo, da se ukvarja z migranti. Kot da so migranti več vredni od domačega prebivalstva!

Da ne bo kdo mislil, da je to sovražen govor

Da ne bo kdo mislil, da je to sovražni govor, da migrante sovražim, ker so migranti, naštevam, s čim bi se jaz strinjal (potrebni so vsi našteti izpolnjeni pogoji):

  • sprejme naj se izključno le migrante iz območij, kjer divja vojna zaradi ISIS, pa še to le ženske, otroke (dečke do 7. leta, deklice pa lahko neomejeno), invalide na vozičkih in starce (stare najmanj 70 let).
  • Oceni naj se število prebivalcev, ki živijo na tem območju in glede na površino države, število prebivalcev države, prizadetost v krizi in BDP/pc določi kvote za migrante
  • v Slovenijo naj se nato sprejme največ toliko migrantov kot znaša kvota - če je bila kvota že presežena, naj se migrante takoj odslovi, pa čeprav izpolnjujejo pogoj za azil iz prve alineje.
  • sredstva za migrante naj se v celoti izplačujejo iz evropskih skladov, v katere države članice EU mesečno plačujejo. Tako ne bo bremena za nacionalne proračune, pa tudi za slovenski proračun ne.
  • od migrantov naj se zahteva brezpogojno spoštovanje vseh predpisov posamezne države članice - v primeru najmanjše kršitve naj se jih nažene domov (pa čeprav je tam vojna)
  • prepove naj se jim siljenje k spreobrnitvi v islam, uporabo šeriatskega prava in podobnega.