-       Komisar Roy Grace

-       Poslovnež Tom Bryce ,

-       Najden CD na vlaku in na njem UMOR,

-       Grožnje njemu in njegovi družini,

-       Najdeno truplo brez glave, ki se izkaže, da gre za umorjeno  žensko s CD-ja

-       lov,

-       pedofil,

-       bodo grožnje uresničene?

-       Bosta postala lepa v smrti?

-       ljubezen?

 

Odlična druga knjiga Petra Jamesa.

 

NEODLOŽLJIVA!

 

Založnik o knjigi:

 

Tom Bryce je naredil, kar bi naredil vsak pošten človek. Na vlaku je vzel cede, ki ga je nekdo izgubil, z namenom, da ga vrne lastniku. Toda ko si ga v iskanju morebitnih informacij o imetniku ogleda, ugotovi, da je postal edina priča grozljivega umora. Z njegovega računalnika izginejo vsi podatki, prikaže pa se grozilno sporočilo, da o videnem ne sme govoriti s policijo, sicer bo ista usoda doletela tudi njegovo ženo, hčerko in sina. Navsezadnje ga žena Kellie prepriča, da mora iti na policijo, zato Tom pogumno poda izjavo preiskovalni ekipi, ki preiskuje ta primer umora. Ekipo vodi komisar Roy Grace, človek, ki ima na grbi lastne demone iz preteklosti.

Toda zaradi tega dejanja postane smrt družine Bryce gola formalnost – in pošastna zanimivost. Najava Tomove in Kelliejine smrti se je že znašla na spletu. Naročnike so povabili, naj se prijavijo in si ogledajo, kako lepa bosta v smrti.

Lepa v smrti je druga uspešnica o policijskem komisarju Royu Graceu izpod spretnega peresa Petra Jamesa, ki zna pričarati neverjetne zaplete in preobrate.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8