Včeraj so praktično vsi mediji družno poročali o hišnih preiskavah, ki so potekale po celotni Sloveniji v zvezi spolnih zlorab otrok.

 

Novinarji so že zelo zgodaj pričeli pisati o teh hišnih preiskavah, tako, da so bili po vsej verjetnosti na terenu.

 

Ker gre za najbolj gnusna in sprevržena dejanja, smo seveda od novinarjev in fotoreporterjev in snemalcev pričakovali kaj več, kot samo kratka poročanja s tiskovne konference oziroma govora policijskega preiskovalca.

 

Ko mnogokrat gledamo različne predstave za javnost ob različnih vrstah kriminala kot so goljufije, gospodarski kriminal, nasilje, mamila, umori in druge vrste kaznivih dejanj, smo se pa včeraj in danes spraševali, kaj pa se je včeraj dogajalo z novinarji , fotoreporterji in TV snemalci.

 

V vseh prejšnji primerih novinarji in snemalci in fotografi kar tekmujejo med sabo kaj bo kdo posnel, koga bo ujel v kamero in na mikrofon.

 

Včeraj pa se ni dogajalo NIČ! POPOLNOMA NIČ!

 

Samo prispevki iz novinarske konference Policije in problematika spletnih zlorab.

 

Zakaj ni bilo nobenih novinarjev na krajih kjer so Policaji zasegali različne pornografske in pedofilske vsebine?

 

Zakaj ni bilo fotografov in snemalcev različnih časopisnih hiš in televizijskih hiš?

 

Kaj je v ozadju tega? Si ne upajo? Je kdo o pomembnežev vpleten v to sprevrženo združbo?

 

Gre za najbolj sprevržena človeška dejanja, ki niso vredna človeka, pa javnost skriva kdo so ti ljudje.

 

Enostavno tega ne razumem, kako se  novinarji postavljajo na neko stran, ščitijo ljudi, ki zame niso vredni nadimka ljudje.

 

Kako ti novinarji z lahkoto »uničijo« nekoga kot je bil ravnatelj na neki šoli, ki je sexal z učiteljico in si je po medijskem pogromu sodil sam.

 

Pa visoki policijski uslužbenec, ki so ga mrcvarili zaradi tega, ker je peljal nekega posrednika iz UKC, ker naj bi mu zato zrihtal, da njegov bližnji pride prej na vrsto, imena in fotografij zdravnikov pa še vedno, po več kot pol leta nismo videli.

 

Pa nekega uslužbenca nekega urada, ki se je zmedel pred kamero in ni znal njič povedati, pa se je o tem pisalo nekaj dni.

 

O včerajšnjih dogodkih pa smo skopa poročila, na večini portalih pa brez možnosti komentiranja. Razen na Žurnal 24, pa še tam je moj komentar izginil.

 

Kaj je sedaj s tem sodobnim novinarstvom? Kje je raziskovalno novinarstvo?

 

Zelo sem razočaran!