Za nami sta že prvi dve koli slovenskega državnega nogometnega prvenstva.

 

Navijači nekaterih klubov so zadovoljni, nekateri pač ne.

 

Ko smo navijači Olimpije zelo veliko pričakovali od zelo prenovljene ekipe, smo po dveh kolih zelo trdo pristali na tleh.

 

Nekateri kvazi novinarji že pišejo, da je konec borbe za naslov državnega prvaka, kar je velik »nonsens«, kajti po dveh neuspešnih tekmah NK Olimpije in ko je pred vsemi ekipami še 13 tekem, podajati takšne trditve, je milo rečeno smešno.

 

Ja, Olimpija me je razočarala, moram priznati. Že ko so se, med zimskim počitkom, prodajali igralci, ki si, vsaj po moje, tega niso zaslužili (Zajc, Velikonja in še kdo), sem imel slab občutek.

 

O tem, v tistem času, še  nisem hotel razpredati, saj sem vseeno upal, da ima vodstvo Olimpije dobre argumente, zakaj so koga prodali in zakaj so koga obdržali ter tudi kupili.

 

Ena moja plat je razmišljala pozitivno, druga pač negativno.

 

Ljudje smo o tem veliko debatirali. Veliko je bilo tudi debat na raznih portalih. Bili so negativni in pozitivni komentarji, češ Mandarić že ve kaj dela.

 

Ko se je ekipi Olimpije pridružil novi-stari direktor Stojić, si nisem znal razložiti čemu je Mandarić zopet pripeljal Stojića, s katerim se je že enkrat razšel.

 

Vse skupaj se je zdelo zelo nesmiselno, da Olimpija-beri Mandarić v boju za naslov prvaka, prodaja odlične igralce.

 

Gre pri vsem tem resnično le za denar?

 

Še ne 23 letni Miha Zajc, ki je v jesenskem delu pokazal nekaj odličnih tekem. Za veliko denarja so ga prodali Empoliju. Zaenkrat Zajc še sedi na klopi Empolija, namesto, da bi pomagal Olimpiji v boju za naslov prvaka.

 

Očitno je bil namen vodstvu kluba, da z Zajcem odlično zasluži, čeprav je še zelo mlad in bi se lahko še izkazal na domači sceni.

 

Upam samo, da ne bo šel po poti Andraža Šporarja in še koga drugega, ki se po prodaji v novih klubih niso naigrali.

 

Naslednja »velika« prodaja Olimpije je bil Etien Velikonja. V 29.tem letu starosti je v najboljših nogometnih letih.

 

Meni je zelo ljub igralec, čeprav v svoji karieri ni imel najboljše sreče.

 

Moramo priznati, da se tudi v Olimpiji ni najbolj znašel, ampak verjamem, da bi v spomladanskem delu pokazal mnogo več.

 

Zanimivo je, da naj bi  šlo pri njegovem odhodu za opcijo ali on ali Benko.

 

Po dveh spomladanskih kolih smo lahko videli, da bi bilo mnogo bolje, da bi odšel »kontraverzni« Benko, kot Etien.

 

Benko ni pokazal pravi nič. Pokazal je le, kako je včasih nespreten in popolnoma nenetančen. Res, da je kar nekaj shujšal od jesenskega dela, ampak še vedno več ali manj čaka pred golom, da mu kdo poda.

 

Spomnimo se kako se je jeseni drl na Etiena, češ zakaj mu ne poda žoge…..

 

Zakaj in komu je Benko tako pomemben Olimpiji?

 

Olimpija pa je tudi nakupovala. Napovedovali so zveneče okrepitve, vendar te okrepitve v prvih dveh kolih še niso pokazale, da so resnično odlične okrepitve.

 

Seveda je razumljivo, da je pri Olimpiji še zelo velika neuigranost, kar postavlja na vodstvo Olimpije še bolj čudno luč. Kaj se ti gospodje niso zavedali, da se ekipo, ki je dobila kar nekaj novega kadra ne da tako hitro uigrati, kljub njihovim individualnim sposobnostim, ki nikakor niso vprašljive?

 

Toliko novih igralcev sem med zimskim odmorom pač ne pripelje oziroma zamenja.

 

Bojim se, da bo prvenstva prej konec preden se bodo ti novi igralci uigrali, potem pa bo seveda prišla kakšna nespodobna ponudba, ki je vodstvo Olimpije ne bo moglo zavrniti, pa bomo spet na istem.

 

Olimpija je na derbiju v Mariboru igrala všečno, vsaj v prvem polčasu in moram reči, da smo bili navijači optimisti.

 

Ko se je pričel drugi polčas in ko se je pri Olimpijo prikradlo kar nekaj napak, sem se bal, da bo nekak njihova neumna napaka odločila derbi. Na žalost se nisem motil.

 

Roko na srce tudi Maribor ni blestel. Njihova ekipa po mojem mnenju ni tako kvalitetna, kot govori njihovo vodstvo. Predstava Maribora je bila na zelo nizkem nivoju in le fenomenalnemu Luki Zahoviću se lahko zahvalijo, da so dobili tri točke na velikem derbiju.

 

Ne bom se spuščal v sestavo ekipe Maribora, ampak po mojem imajo slabšo ekipo kot v preteklih letih. Zaenkrat jih rešuje Luka, kaj bo pa v prihodnosti, bomo pa videli že jutri, ko bodo igrali v Gorici.

 

Upam, pa si trditi, da proti včerajšnjemu Rudarju niti Maribor ne bi imel možnosti.

 

Nekaj besed bi namenil še vratarju Olimpije Vidmarju.

 

Zdelo se mi je, da niti proti Mariboru, niti proti Rudarju ni bil pravi. Ni bil tisti Vidmar pred poškodbo.

 

Ko je bil na okrevanju in med pripravami na spomladanski del je bil večkrat v središču pozornosti z nekimi svojimi provokacijami.

 

Rekel bom samo:»Karma is a bitch«.

 

Kaj se bo zgodilo pri Olimpiji po včerajšnjem fiasku?

 

Najbolj se mi smili trener Luka Elsner, ki je po mojem še najmanj kriv za nastalo situacijo.

 

Že sama prisotnost Stojića (kot pri Mariboru Zahovića) kaže na to, kdo ima glavno besedo pri Olimpiji.

 

Veliki kadrovik pod patronatom velikega bosa Mande najbrž že snuje postavitev nekega »svojega«, po možnosti Srbskega trenerja.

 

To so seveda samo neke domneve.

 

Verjamem pa, da bi menjava trenerja Olimpije velika neumnost in bi najbrž samo še poglobila krizo Olimpije.

 

Po vsakem porazu ali dvema se pač ne menja trenerja, vsaj v razvitih evropskih državah ne.

 

Tudi, če Olimpiji letos ne uspe ubraniti naslova, čeprav navijači še vedno upamo, da bomo pokal obdržali v Ljubljani, naj Elsner dela naprej za drugo leto in za naslednja leta. Le ekipo mu pustite in je ne razprodajajte takoj ko pride nekdo z debelo denarnico.

 

Zdajle sem se spomnil še ne Roka Kronavetra. Znašel se je na transfer listi, ker naj bi si prišel v navzkriž z navijači Olimpije in ker naj bi želel oditi.

 

Roka ne morejo prodati za dober denar. Takšna so pač dejstva. Dejstva so tudi, da je v Olimpiji pokazal nekaj dobrih in odličnih predstav. Je pa tudi dejstvo, da vseeno ni neka takšna kvaliteta, da bi ga lahko pri njegovih 30tih letih prodali za dober denar.

 

Če pa je zaenkrat še v kadru Olimpije, pa sem včeraj med tekmo pomislil, da je škoda ker ga ni bilo vsaj na klopi in da bi ob zaostanku Olimpije, Elsner poslal Roka v igro in da bi se primerilo, da bi Rok spremenil potek igre in pripeljal Olimpijo vsaj do remija, lahko rečem, da bi bile zamere med Rokom in navijači Olimpije takoj pozabljene.

 

Gremo naprej, pred nami je še 13 krogov,vendar napak si nogometaši Olimpije pač ne smejo več privoščiti.

 

Komentatorji na portalih, pa naj bodo to Štajerci ali Ljubljančani, nehajte s to »vojno« med Štajersko in Ljubljano. Vsak pač navija za svoj klub. Naj bo navijanje športno in brez zmerjanj.

 

Navijači, ki imamo radi nogomet tudi na evropskih tekmah navija(m)jo za vsa naša moštva.