Pa smo spet pri novoletnih oziroma ponovoletnih zaobljubah. Lansko leto 2016 je ekspresno minilo. Bilo je nekaj zaobljub, ki sem ji podal v začetku prejšnjega leta, ki so bile izvedljive, ne pa tudi vse izvedene.

 

Pa si na kratko poglejmo kaj sem, predvsem samemu sebi, obljubljal, da bom storil v letu 2016 in kaj je bilo od tega uresničeno in kaj me čaka v letu 2017.

 

-    HUJŠANJE. Lahko rečem, da se takoj po novem letu 2016, nisem in nisem mogel držati obljube, da bom shujšal in sem še vedno delal samo na masi. Ko sem imel zdravniški pregled v mesecu Februarju, so kilogramčki dosegli višek, saj sem se že bližal številki 90. Če to pogledamo z vidika, da sem ob nastopu polnoletnosti imel skoraj 30 kg manj, je to kar malo kriza. No nekaj pride tudi na leta, pa nekaj mišic, pa še težje kosti, ampak vseeno preveč. Kot sem lani omenil, je bil moj cilj izgubiti 5 do 10 kg, kar bi pomenilo nekje okoli 75 kg. No tekom leta sem se resno lotil izgube kilogramov in tehtnica je že kazala blizu 80kg. Redno sem tekel, hodil, kolesaril, tako, da sem se odlično počutil. Na žalost sta bila zadnja dva meseca v letu spet bolj intenzivna pri prehranjevanju in manj intenzivna pri rekreaciji, tako, da sem si zopet povrnil nekaj kg, ampak še vseeno 5 manj, kot lani.

 

Moj cilj za leto 2017 je, da zopet izgubim 5 do 10 kg, ampak rekreacija se mora pričeti takoj, že danes in seveda zmanjšanje količine posameznega obroka.

 

-   REKREACIJA. Na žalost ni bilo nič tistega pravega kolesarjenja, ampak samo sobno kolo, tako, da bo potrebno na tem področju kaj več narediti. Fitnes je seveda tudi še opcija, ki tudi lani ni bila uresničena. Bom pa delal na tem, da si doma uredim prostor, saj nekaj orodja za fitess že imam, tako, da bom močno delal na tem, da letos pa le uresničim ta cilj. Tek je še vedno moja prva opcija rekreacije in seveda bi rad več hodil v hribe.

 

-    PIJAČA, KAJENJE, VARANJE. To seveda niso moje opcije oziroma prioritete. Res je, da sem lani spil kakšen kozarček več, ampak nič zaskrbljujočega. Tudi varam ne, že nekaj časa in tega v novem letu ne načrtujem. Samo roke v ogenj pa vseeno ne dam.

 

-    SEKS. Lani je bilo bolj slabo na tem področju. Zame mnogo premalo, ampak sem se vseeno držal nazaj, da nisem skakal čez plot. Seveda vsak dan življenja opaziš tudi kaj drugega, ne samo seks. Sedaj mi je najbolj pomembno, da se z mojo drago odlično razumem in jo imam resnično rad. To je prioriteta. Za dobrimi ženskami pa vseeno še rad pogledam, tako pa bo tudi še naprej. Glavno da jem doma.

 

-    OSTALI CILJI in ŽELJE. Lani sem imel cilj urejanje stanovanja. Nekaj zadev sem uredil, je pa prišla sprememba v tem, da sva se z mojo drago preselila drugam in tukaj vložila kar nekaj denarja in si s tem ustvarila prijeten domek. Seveda se bo to zavleklo še v leto 2017, ker naju čaka še veliko dela.

 

  • Nakup AVTA se bo sedaj seveda zavlekel v nedoločen čas, ampak kot sem že omenil, avto pač ni najina prioriteta in bo sedanja starina še nekaj časa dobra.
  • Še vedno premalo delam na ZDRAVJU. Zadeve se že nekaj let kopičijo in nekaj jih sproti odpravljam. Me pa čakajo še kakšni pregledi glede prebave, glede križa, alergije in še kaj. Ampak počasi bomo to sanirali.
  • Lani nisva bila prav nič v Zdravilišču oziroma v kakšnih termah, ker ni bilo časa ne denarja, tako, da bova letos več delala na tem. Res pa je, da sva si in si še vzameva časa za savnanje, ki ga oba obožujeva, pa tudi enodnevna kopanja,
  • Na poletnem dopustu sva bila en teden in sicer na Hrvaškem, ker pač ni bilo druge opcije. Upam, da se letos kaj spremeni.

 

Mogoče bi lahko kaj več delal na odnosih z mojo primarno družino, oče in mama in sestra, ampak se mi zdi, da smo še bolj odtujeno, kot smo bili že nekdaj. Če povem po pravici, pa tudi sam ne vem, če si izboljšanja odnosov oziroma zmanjševanje odtujenosti sploh želim.

 

Seveda pa vsem želim, da bi bili predvsem zdravi in veseli, da smo dobri do soljudi, tudi, če oni niso oni do nas najboljši.

 

Bodimo boljši.

 

Seveda si na koncu želim, da bi še vedno delil svoje bloge z vami.  Želim si delati boljše zapise. Pišem pač to kar mi pade na pamet, pa čeprav marsikomu ni všeč in gleda le moje pravopisne napake.

 

Pa me to niti ne zanima.

 

Želim si le več odziva na zapise. Rad bi kakšno dobro debato, konstruktivno debato, ne pljuvanja. Včasih smo kakšno dobro rekli in upam, da bo tega v novem letu 2017 kaj več.

 

Marsikoga motijo moji zapisi iz serije KO POPUSTIJO ZAVORE. Jezik, ki ga uporabljam je seveda resnično včasih malce bolj grob, ampak veliko ljudi te zapise zelo rade bere, kar priča, tudi o veliki branosti. So pa omenjene zgodbe tudi objavljajo na portalu blog69.

 

Nič.

 

Grem takoj na delo, saj je danes že 3.Januar.