Končno je pri nas izšla prva knjiga Jo Nesboa iz zbirke o inšpektorju Harry-ju Holu.

 

-       Avstralija

-       Umor mlade Norvežanke

-       Prihod Harry-ja Hola in pomoč pri preiskavi

-       Birgitt

-       Cirkus

-       Aborgini

-       Diler

-       Pijanec

-       Žrtev

-       Nepričakovani zasuki in

-       Presenetljiv zaključek.

 

 

Založnik o knjigi

Inšpektorja Harryja Hola iz oselskega oddelka za nasilna dejanja pošljejo v Sydney, kjer naj bi opazoval potek preiskave umora. Avstralskim kolegom lahko ponudi pomoč, vendar ima stroga navodila, naj se izogiba težavam. Žrtev je 23-letna Norvežanka, ki je bila v domovini nepomembna televizijska zvezdnica. Harry, ki nikoli ne sedi ob strani, se spoprijatelji z enim od domačih detektivov in eno od prič, in vleče ga vedno globlje v primer. S skupnimi močmi odkrijejo, da je umor Norvežanke le zadnji v nizu nerešenih umorov, vzorec pa kaže na psihopata, ki mori po vsej državi. Zanka okoli morilca se polagoma zateguje, Harry pa se vedno bolj boji, da nihče ni varen, še najmanj pa policisti, ki preiskujejo primer.

 

HARRY IZGUBLJA TLA POD NOGAMI.

Detektiv Harry Hole naj bi se izogibal težavam. V Sydneyju je bilo umorjeno mlado norveško dekle, ki si je vzelo leto počitnic, in Harryja pošljejo v Avstralijo, da bi pomagal pri preiskavi.

 

NE SME GA POTEGNITI PREGLOBOKO.

 
Ko preiskovalna skupina izbrska niz nerešenih umorov in izginotij, Harryja nič ne more ustaviti, da bi odkril resnico. Lov na serijskega morilca je odprt, toda morilec se pogovarja samo s Harryjem.



MORDA BO PRAV ON NASLEDNJA ŽRTEV.


Netopir, je legendarni prvi roman  fenomenalnega in po vsem svetu priznanega norveškega pisatelja Joja Nesba.

 

OCENA: od 1 do 10 = 9