Ko sem pred dvema dnevom napisal končni obračun za leto 2015, sem mislil, da je to noj zadnji letošnji zapis in da se spet vrnem vsaj na novega leta dan. Ampak včerajšnja novica o tem, da so imel »naše banke« v letošnjem letu kar 194 milijonov EUR dobička, se mi je utrnila ideja, kako bi lahko država, ki je po večini slovenskih bank, vsaj en del lastnica, pametno potrošila ta dobiček.

 

Ker je naša država v »naše banke« v zadnjih letih vložila, zmetala oziroma po politično »dokapitalizirala« milijarde EUR in s tem pokrila izgube bank zaradi takšnih in drugačnih javnih kraj denarja vseh nas slovenskih državljanov, bi bil sedaj čas, da se ta denar povrne v državni proračun, to pomeni nam slovenskih državljanov, ki redno plačujemo davke, smo v večini pošteni in nam država »scuza« vsak EUR tako da ga obdavči.

 

Ogromno »firm« je propadlo ravno zaradi enormnih davkov, ko država iztisne vsak zasluženi CENT in razne manjše »firme« enostavno ne zmorejo davčnega bremena.

 

Ko sem se pred dnevi sprehajal po Stari Ljubljani in slišal, da nekateri za stojnice, kjer prodajajo pijačo, hrano ali obleke, izdelke in druge spominke, plačajo za prodajni prostor 1.700 EUR za cel mesec, za nekatere gostinske prostore ob Prešernovem spomeniku pa sem slišal, da cena sega tudi do 8.000 EUR.

 

To je samo prostor, kje so še ostali stroški, kot je dostava, prodajalci oziroma gostilniška delovna sila in ostali stroški. Res je, da so cene višje kot ponavadi, samo moramo se zavedati, da je potrebno prodati OGROMNO količino hrane in pijače, da plačaš samo »plac«, pa ostali stroški, ki sem jih naštel. Na koncu pa seveda udari še davkarija, ki si lepo brez nekega truda odreže velik kos pogače.

 

Pa pustimo to. Namen mojega zapisa ni bil o tem.

 

Nanaša pa se tudi na FURS, ki bo po novem letu organiziral »NAGRADNO IGRO«, ki sem jo že omenil v zapisu :

http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/158293/bogate-nagrade-za-spijoniranje , kjer so razpisane bogate nagrade za »ŠPIJONAŽO« nas državljanov Republike Slovenije. Nagradni sklad je bogat in znaša skupno kar 120.000 EUR DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA.

 

PSSSST.  »Menda slovenski špijončki že na veliko pošiljajo račune na FURS, čeprav se »nagradna igra« še niti ni pričela« HA HA HA

 

Ne vem sicer S KAKŠNO PRAVICO bodo trošili naš denar? Najbrž tako kot te »naše« slavne slovenske banke, ki so, meni nič , tebi nič, »zagonile« milijarde EUR.

 

Tako se pač dela pri nas, ko SLOVESNO PRAZNUJEMO 25. obletnico razglasitve rezultatov REFERENDUMA.

 

Kdo nas ima za norca?

 

No bistvo mojega zapisa pa je POLICIJSKA STAVKA, ki traja že skoraj 50 dni. Lahko rečem, da se ni nil kaj spremenilo.

 

Priča smo bili ostremu verbalnemu napadu prvega ministra Cerarja, ki se mu je ob prvem dnevu policijske stavke zdelo sramotno, da Policija pri nas stavka.

 

Potem je sledila njegova ignoranca, ko je mirne duše odpotoval najprej na Kitajsko in potem še v ZDA in ni zmogel izreči opravičila Policistom, zaradi njegovih neprimernih izjav.

 

Zahteve Policistov naj bi »koštale« približno 190 mio EUR, da se končno odpravijo anomalije v plačnem sistemu in da dobijo zasluženo plačilo za svoje zelo zahtevno in težko delo.

 

Zaradi neizrečenih kazni je državna blagajna v tem času ostala že brez najmanj dobrih 4 mio EUR in najbrž se bo zaradi neodzivnosti in počasnosti Vlade še močno povišala.

 

Seveda smo državljani Slovenije s tem na boljšem, saj ob prekrških ne dobimo kazni, ki pa so seveda potrebne, ker potem bi lahko vsak delal kar bi hotel, brez strahu, da ga dobijo pri tem početju in dolgoročno to seveda ni dobro ne za prometno varnost, ne za druge oblike varnosti države.

 

Ker Vlada »jamra«, da denarja ni sem uvidel rešitev ravno v včerajšnji novici, da so slovenske banke v letošnjem letu pridobile 194 mio dobička.

 

Če bi šel ta denar nazaj v proračun iz kjer je tudi prišel denar za »sanacijo« bank, državi ne bi bilo problema izpolniti policijskih zahtev.

 

Še ostalo bi jim 104 mio EUR.

 

Dobra rešitev, seveda v TEORIJI.

 

Seveda se ne slepimo, ker ta denar ne bo šel nazaj v PRORAČUN. Ta denar se bo lepo nalagal in ko bo država prodala te banke za majhen denar, bo novi lastnik lepo pobral ta DOBIČEK.

 

Zna se zgoditi, da bodo uslužbencem povišali plače, razdelili nagrade za »dobro delo«, dali še kakšno BOŽIČNICO in denar bo kaj kmalu šel.

 

Za tistih 120.000 EUR, ki bo šel iz DAVČNE BLAGAJNE, pa bi lahko kupili kar nekaj POLICIJSKE OPREME.

 

REŠITVE SO NA DLANI!

 

Bojim pa se, da bo najbrž vse skupaj ostalo samo PLOD MOJE DOMIŠLJIJE!

 

SREČNO V LETU 2016.