To sta knjigi, ki predstavljata življenjsko zgodbo najbolj znane nemške narkomanke Christiane F., ki se je v 70tih letih prejšnjega stoletja borila z zasvojenostjo z drogami.

 

Po 35ih letih nam v drugi knjigi Sonja Vuković v intervjujih z Christiano F. predstavi, kaj se je dogajalo z Christine v letih po izdaji njene knjige »Mi otroci s postaje ZOO«.

 

Ali je takrat prenehala z drogo ali pa je zopet padla nazaj v svet drog in zasvojenosti?

 

Preberite in izveste!

 

 MI OTROCI S POSTAJE ZOO

 

Kultna knjiga  o življenju Christiane F. ki živi v BERLINU. Zgodba se dogaja nekje med letoma 1969 in 1977.

 

Christiane živi s sestro in z materjo v blokovskem naselju. Mama je ločenka in dela cele dneve, da preživi svojo družino.

 

Christiane prične s prijatelji zahajati v bližnjo diskoteko in obožuje DAVIDA BOWIE-ja.

 

Pade v slabo družbo in prične jemati mehke droge in s pomočjo svojih »prijateljev« hitro  preskoči na trde droge, na heroin.

 

Je droge niso poceni prične prodajati svoje telo. Najprej samo masturbacija, oralni sex ter nato sex.

 

Ima fanta, ki se tudi prodaja starejšim moškim. Skupaj z njim se večkrat poskušata sama pozdraviti, tako, da se doma za nekaj dni zakleneta v stanovanje in kasneje tudi v javni ustanovi.

 

Christiane se po slabih 8ih letih le očisti mamil.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8

 

 

JAZ CHRISTIANE F. , KLJUB VSEMU ŽIVLJENJE – SONJA VUKOVIĆ

 

Besede založnika (Modrijan):

 

Za usodo Christiane F. je izvedel ves svet. Milijoni bralcev so odraščali ob pretresljivih izpovedih te nemške najstnice, ki je bila pri trinajstih letih zasvojena z mamili in prostitutka. A kaj se je zgodilo zatem?


Petintrideset let pozneje se Christiane V. Felscherinow v spominu vrača v leta, ki so sledila izidu knjige Mi, otroci s postaje Zoo, in k številnim postajam svojega življenja do danes: od srečnih let v Grčiji do životarjenja v zaporu, od boja z odvisnostjo do srečanj z njenimi idoli rock and rolla, od trenutka, ko je v njeno življenje stopil njen angel varuh, do trenutkov sreče s sinom Phillipom.


Na ozadju neprizanesljivih opisov krogov zasvojencev z mamili in odnosov, ki se tam tkejo, ženska, ki jo ves svet pozna kot Christiane F., razkriva vse in pred bralca stopa z iskrenostjo ter skromnostjo, ki presenečata.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7