Včeraj zvečer smo komaj čakali dvoboj na Kmetiji-nov začetek.

Zakaj?

Ker je velika večina gledalcev, vsaj tako je videti komentarje na FB, čakalo, da mlada ljubosumna Prekmurka končno zapusti kmetijo.

Vsi smo se zavedali, da JACQUELINE ne bo imela lahkega dela. Sam sem napovedoval, da je edina možnost Jacqueline za zmago ta, da izbere spretnost, kar se je pokazalo za pravilno.

Lahko smo videli velike pritiske tamale, da vpliva na izbor nove glave družine, ker je očitno kislila, da bo s konkurentko opravila kot za šalo, kar pa je bil seveda »račun brez krčmarja«.

Kdo od gledalcev pa si je sploh želel, da Prekmurka ostane v šovu? HM…

Po zapisih in komentarjih sodeč zelo malo, razen seveda njenih bližnjih in njenih prijateljev, kolikor jih sploh ima.

Olje na ogenj pri gledalcih pa je prilila še njena mama, ki je tako, kot njena hči vehementno zatrjevala kakšni hinavci so njeni sotekmovalci v šovu in da je njena hči pravi angelček.

Ob tem smo se seveda spraševali ali sploh vsi gledamo isti šov?  Seveda je razumljivo, da navijaš za svojega otroka, prijatelja, sorodnika, znanca, tako, da je vse to razumljivo.

Ali so starši njenega Nika navijali za to, da mala ostane ali da gre domov ne vemo in najbrž ne bomo nikoli izvedeli. Ta mala mu je naredila že tako štalo in negativno podobo v šovu, da se mi Niko in njegovi starši prav smilijo.

Med dvobojem smo v večini navijali za Jacqueline, ki je bila potisnjena v dvoboj, ki ga je zrežiral, nekaj časa nazaj moj favorit Bruno.

Ob suvereni zmagi Jacqueline smo se seveda vprašali kaj bi se zgodilo, če bi se mala Prekmurka borila z Dominiko? Ali bi jo Dominika premagala ali ne? Bog si ga vedi. Je že prav, da se je tako zgodilo.

Tamala odhaja. Pol kufer smo imeli njenega grdega obnašanja, muljenja, jokanja in drkanja v glavo »njenega dragega« Nika. V narekovaj se dal njenega dragega zato, ker se mi zdi, da je to bolj zaigrano kot ne. Ona Nika nima rada, ker če tako delaš z njim to ni ljubezen, to je podrejanje in velik egoizem. To smo lahko videli tudi preden se je dvoboj začel, ko je ta mala rekla, da si zmago najbolj zasluži Franc, ne pa njeni Nikec.

No sedaj so na posestvu ostali le še najmočnejši. Najmočnejših 8.

Od zadnje analize, čeprav od nje ni dolgo nazaj in lahko rečem, da je bila zelo brana (v prvih treh dneh je bilo več kot 1000 ogledov

 http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/148823/kmetija-nove-spremembe-analiza-vii ) se je zgodilo nekaj sprememb in zadeve so se pri nekaterih tekmovalcih  umirile, nekje pa eskalirale.

Seveda so sedaj tudi nova pravila. Pričakovati je, da bo nova glava družine Niko, ii bo tako varen vsaj še 14 dni. Iskanje zaščite bo itak BV, ker zaščito ima itak Faki.

Se bo pa sedaj spremenila taktika, ker se bo o areni spet odločalo tako, kot se je v prejšnjih Kmetijah in sicer, da bodo prvega tekmovalca izbirali vsi in da bo prvi tekmovalec sam odločil, kdo bo njegov nasprotnik v areni ne glede na spol.

Sama igra bo s tem postala mnogo boljša in bolj poštena.

Pa si poglejmo TOP 8:

FRANC kot Franc. »kaj je že, mat kurba«.  O Trbovcu zopet nisem spreminjal mnenja. Še vedno je priden, delaven in glasen. Ostaja resen kandidat za  TOP 4, čeprav se bo z novimi pravili marsikaj spremenilo. Ne glede na njegov odnos do žensk je zelo pošten in na zadnjem dvoboju se je videlo, da vztraja pri svojem, da je sam svoj klan in si je želel, da se na posestvo vrne JACQUELINE.  Njegova ocena ostaja 8,5.

DOMINIKA: V zadnjem tednu je pokazala, da ima veliko volje in mnogim se je zopet prikupila s tem, ker je potem, ko ni bila izbrana za drugo dvobojevalko, odvrgla predpasnik in ga hotela dati mali Prekmurki, ki pa je delo služabnice vehementno zavrnila, ker najbrž ne bi znala prav ničesar skuhati. Zanimivo je to, da si s tem ni prislužila nobene kazni glave družine. Dominika se je zavzemala za Jaqueline ampak po mojem mnenju bolj zaradi tega, ker je ona hotela domov spraviti malo Prekmurko.

Dominika si je zvišala oceno nazaj na 8, ker mislim, da je zelo močna tekmovalka, tudi za TOP 4.

BRUNO:   Simpatični fant iz Notranjih Goric pri Ljubljani me je zelo razočaral, ker se  je obrnil proti ljudem, ki so ga vseskozi podpirali in imeli za svojega. Spajdašil se je z Majo in Nikom, kar pa mu najbrž v prihodnosti ne pomeni nič dobrega, saj sta sedaj z Nikom sama. Bruno se je izgovarjal na Franca, ker naj bi s tem zaščitil njega, da se mu ne bi bilo treba njemu izpostaviti glede druge dvobojevalke. Bučke! Še vedno sicer ostaja favorit za TOP4, čeprav se  je kljub mojem pričakovanju, da bo on dobil nož v hrbet, sedaj ravno obrnila situacija in ona zariva nože v hrbte. Ne vem , če se mu bo ta taktika obrestovala, zato mu še zbijam oceno iz 8 zbil na 7.

FAHRUDIN alias FAKI: Spet sprememba obnašanja Fakija, ki se je potem, ko se je po nekaj dneh le sprijaznil z odhodom Maruše, pričel obnašati mnogo bolje. Glede na njegovo moč v vsaj dveh »disciplinah« in zaščiti, ki jo še ima, je še vedno eden glavnih favoritov za končno zmago. To pomeni najmanj TOP 4, če ne TOP 2.   Njegova ocena se je zopet zvišala iz 6 na 8.   Mogoče se bo komu zdelo čudno, da tako spreminjam mnenje in ocene, ampak videli smo, da stres pač naredi svoje in včasih potegne iz tebe najslabše. Pomembno pa je, da se potem umiriš in zopet postaneš tako kot si bil prej.          

NIKO: če  se je mladi Prekmurec najprej malo popravil glede hinavščine in zahrbtnosti je v tem tednu spet pokazal, da je lahko še slabše. Večina nas opravičuje njegovo obnašanje, ker je pod velikim vplivom Maje, ampak fant je dovolj star, da začne razmišljati  s svojo glavo. Misli, da mu bo odhod Maje zelo koristil. Mogoče bo prve dni še »pameten«, potem pa se bo umiril in končno svobodno zadihal. Verjamem, da se bo pokazal v dosti boljši luči. Ne morem reči ali je dovolj dober za TOP 4, oceno 7 pa bom kar obdržal, ker je priden fant, le preveč pod vplivom njegove Maje. Lahko pa se zgodi, da sedaj pade pod vpliv koga drugega, mogoče Bruna?        

MIHA : tudi za njega lahko rečem Miha kot Miha. Simpatičen Dobrovčan je tudi eden izmed mojih favoritov. Priden, delaven, mogoče malo tih. Ni kaj pametnega dodati kot to, da bo slej ko prej tudi on moral v dvoboje. Kaj bo njegova prednost v dvobojih je veliko vprašanje. Ne vem če ja za TOP 4. Ocena ostaja še vedno visoka 9.

JACQUELINE:  V zadnjih dveh tednih sem nam je prikupila ker je razdrla dva para. Končno je dobila pismo, ki pa je bilo po mojem mnenju kar nekaj, ker če sin prične s pismom, za katerega sem dobil občutek, da je bil napisan bolj pod prisilo kot ne in da se je domači očitno sramujejo, s tem kako so odigrali neke tekme v kegljanju ali balinanju in koga so premagali.  Groza! Sedaj se pojavljajo ocene kako je močna. S tem se ne bi strinjal, ker prva njena nasprotnica je bila Maruše, ki je bila »švoh« in ni imela neke motivacije, druga njena sotekmovalka Maja pa je bila v spretnosti pač šibkejša in je Jacqueline zmagala. Kaj pa bo po novih pravilih ko bodo na vrsti vsi trije dvoboji? Tu pa Jacqueline vseeno ne pripisujem veliko možnosti, razen če se ne bo zelo poglobila v pratiko.     Ocena ostaja enaka 7,5.

BARBARA – Ljubljančanka ostaja pozitivna. Uprla se je Fakiju za kar je dobila moj velik +. Zamere so se sčasoma umirile in punca ostaja pozitivna in nasmejana. Lahko rečem, da mi je mnogo bolj simpatična kot mi je bila na začetku in mislim,da zna biti med ženskami še najboljša oziroma najmočnejša. Ocena se je zvišuje na 8, kar pa pomeni, da se bliža TOP 4. 

Gre samo za moj pogled na tekmovalce in še naprej uživajte v zgodah in nezgodah KMETOV.

Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna!