Pa smo doživeli prvo korenito spremembo na KMETIJI: NOV ZAČETEK. V petek se je zgodil veliki preobrat. Po porazu Bojana v areni, so morali vsi tekmovalci oddati svoja znamenja pripadnosti določeni kmetiji in Saška je v žaklju premešala vsa ta znamenja in tekmovalci so segli v žakelj in pristali v novih zasedbah družin.

Poleg tega so na kmetijo prišle nove tekmovalke s skrite kmetije in dobile vsaka svojo družino.

Seveda je bilo najbolj zanimivo ali bo jokicam kot so : Maja, Niko, Faki in Maruši uspelo se združiti?

Pa poglejmo kam je kdo prišel in vtis, ki ga je zapustil v štirih tednih lova za 50.000 EUR, vključno z  sobotno oddajo (26.9.2015) in ocene med 1 - 10.

MODRA KMETIJA = SIROMAŠNA KMETIJA

RDEČA KMETIJA = BOGATA KMETIJA

FRANC : prehod iz revne na bogato kmetijo . Dvotedenski vodja modre kmetije. Pravi Trbovc. Priden, delaven in glasen. V štirih tednih je ogromno naredil za siromašno kmetijo in bil pravi vodja. Brez njega polovico nalog ne bi bilo opravljenih. Lahko pa rečem, da me je v zadnjih dveh delih razočaral, ker je na skrivaj vzel nekaj hrane in svoje sotekmovalce na bogati strani prepričal, da so pobrali pridelek z vrta revne kmetije. Na podlagi vseh teh zadev bi mu prisodil oceno 7.

SLAVICA: ostala je na bogati kmetiji. Živahna Selčanka mi je simpatična že od samega začetka. Resda je malo pokvarila vtis v zadnjem tednu ampak ga je, vsaj meni, zelo popravila v zadnji oddaji, ko je izzivala in lahko rečem, da smo vsi moški uživali v njenem kopanju v škafu. Edini minus pri meni je dobila, ker ni odvrgla modrčka. Minus dobi tudi, ker po kopanju ne počisti za sabo, ampak pustimo malenkosti. Na podlagi vseh teh zadev bi mu prisodil oceno 8.

DOMINIKA: ostala je na bogati kmetiji. Živahna Ptujčanka, ki je v drugem življenjskem obdobju vrgle oči na ženske. Vidi se, da je močna ženska, prava možača. Koliko sem spremljal oddaje je Dominika pridna in delavna, v zadnjem delu pa sta s Slavico uprizorile pravi SOFT LEZBO ŠOV. Velik PLUS ji dam, da je odvrga modrček in pokazal, da ima kaj pokazati. S Slavico kujeta taktiko, za katero pa tećko verjamem, da jima bo uspela. Sedaj čakamo samo še, da »naskoči« Slavico ali da se vsaj malo »zaližeta«. Ker je Dominika močna in sem prepričan, da bi bila na dvoboju tudi z moškim kos marsikateremu ji prisojam oceno 8.

BRUNO: prehod iz revne na bogato kmetijo. Simpatični fant iz Notranjih Goric pri Ljubljani je bil vidno razočaran ko je povlekel rdeče znamenje. Priden in delaven in več ali manj neopazen. Je moj favorit, tako, da mu lahko dam oceno 9.

FAHRUDIN alias FAKI: prehod iz bogate na revno kmetijo. Lahko rečem, da je Ljubljančan izgledal zadovoljen in čakal na Marušo, da ostane pri revnih in da se končno združita. Kasneje se je pokazalo, vsaj jaz sem imel tak občutek, da bi raje ostal pri bogatih, predvsem zaradi postelje, ker je dobro spal.  Ima smolo s poškodovano roko in kar malo pretirava, ker roko preveč obremenjuje, tako, da se mu zna stanje poslabšati. Je priden in zelo delaven  zato si zasluži oceno 8.

MARUŠA: ostala je na revni kmetiji. Ljubljančanka je že bila na robu joka, ko je vlekla svoje znamenje. Uspelo ji je. Združila se je na kmetiji revnih s svojim Fakijem. Mogoče pa bomo končno dočakali kak dober sex J. Se pa zna zdaj zgoditi, da bo njeno sodelovanje z Anito podrto in da se bo odigrala kakšna nova taktika. Maruša se mi zdi zelo zahtevna ženska s svojimi kapricami in s titem kar moški ne maramo. To pa je, da ne zna nehati……. Moja ocena je 7.

NIKO: ostal je na revni kmetiji. Mladi prekmurec, ki sem ga obdelal že v prejšnjem zapisu. Mlad in čustven fant, priden in delaven. Ima pa hibo in to je njegova Maja, ki ga ubija s svojo ljubosumnostjo. Kaj bo še iz tega bomo videli. Moja ocena je 7.

MAJA: ostala je na bogati kmetiji. Ko je punca izvlekla rdečo oznako, smo seveda vedeli, da bo spet jok in stok vsaj en teden. Saj se mi punca smili, ampak za božjo voljo, kaj hudiča je rinila v ta resničnostni šov. Je zelo nestabilna punca in absolutno preveč ljubosumna, kar ji bo v življenju še kako škodilo. Ne vem tudi zakaj je sploh sprejela še nadaljnjo vodenje bogate družine, ki ji ga je vsilil Franc. Ker sem že sit tega njenega jokanja in stokanja in ker ne pokaže nobenega truda, da bi vsaj malo govorila pravo slovenščino, da ne bi potrebovali podnapisov, čeprav je prekmurski jezik zelo simpatičen ji dam oceno 5. Mogoče je čas da odide domov.

ANITA: ostala je na revni kmetiji. Prefrigana Korošica je bila zelo vesela, da je ostala na revni kmetiji. Meni je bila zelo simpatična, predvsem zaradi lepih in velikih jošk. Jebi ga, to pač moški prvo opazimo. Skozi zadnji teden je pokazala tudi svoj pravi obraz. Pokazala je, da je prava egoistka in skrila kavo ter tobak, ki ga je delila le z Marušo in s Sebastjanom. Ima svojo taktiko in jo spreminja vsak teden. Mogoče se ji pa slej ko prej vrne kot bumerang. Moja ocena na podlagi zadnjih dogodkov je samo 7.

SEBASTIJAN: ostal je na revni kmetiji. Simpatičen Zrečan, ki je bil v prejšnjem tednu prvi nominiranec. Priden in delaven. Žical je Anito, da mu pokaže svoje lepe in velike, najbrž umetne joške, ampak se ni dala. Majhen minus mu gre, ker je poročen in mu to žicanje ni ravno v ponos, pa tudi njegova užaljenost po nominacijah se mi ni zdela na mestu. Je tudi eden mojih favoritov, zato mu dajem oceno 8,5.

MIHA : prehod iz bogate na revno kmetijo. Zdel se je kar zadovoljen, čeprav imam občutek, da se je kar dobro počutil na bogati kmetiji. Simpatičen Dobrovčan je tudi eden izmed mojih favoritov. Priden, delaven, mogoče malo tih, ampak v dvoboju z Bojanom je pokazal, da je močan, zato mu dodeljujem oceno 9.

JACQUELINE: prehod iz revne na bogato kmetijo. Revni so bili zelo veseli, da so se je znebili, ker je bilo očitno, da je ne marajo saj so za hrbtom veliko govorili čez Prlečanko. Moje mnenje je da je zelo pridna samo, da preveč sprašuje in se sama ne loti dela in s tem odriva ljudi okoli sebe. Misli, da se bo bolje znašla v kmetiji bogatih. Ubogi FRANC. J Moja ocena je 6.

Za nove-stare igralke ne bom podajal dolgih splošnih ocen ampak le oceno, glede pričakovanja oziroma končnega uspeha.

ŠPELA – modra, revna kmetija. Za njo sem sicer navijal v prvem dvoboju. Moja ocena je 6.

BARBARA – rdeča, bogata kmetija. Za njo nisem navijal v dvoboju in me je zelo razočarala glede njenega jokanja in stokanja in njenih izjav, ko je nekako enačila pogrešanje otroka in psa. Ko so ji pripeljali psa se ji je kar mešalo od navdušenja in je pozabila na zobno krtačko in pasto, kar je najbolj pogrešala.  Moja ocena je 5.

BARBARA B. – modra, revna kmetija. Preboldčanka je izbrala revno kmetijo in vsa čast ji, da je preživela.  Lahko rečem, da je bolj fantovski tip in zato ji tudi poleg tega, da je zelo iznajdljiva in spretna, zato ji dajem velike možnosti za zmago. Moja ocena je 8,5.

Gre samo za moj pogled na tekmovalce. Zagotovo bo do konca šova še veliko preobratov in zdi se mi, da letos ni nekega izrazitega favorita, kot je bil lani Denis.

Pustimo se presenetiti in uživajte v zgodah in nezgodah KMETOV.