K naslednjemu zapisu me pritegnila Oddaja MasterChef (USA), ki ga predvajajo na ameriškem programu TLC. Ogledal sem si 9 delov 6. Sezone v kateri nastopa tudi »naša« Katrina, ki je pravnukinja Slovenca, ki je leta 1900 priplul v ZDA.

 

O njej je bil, tudi pred kratkim, v Slovenskih novicah objavljen enostranski članek oziroma intervju, kjer novinar z velikimi črkami obelodani, da »naša« Katrina navdušuje Gordona Ramsay-ja s slovensko hrano ter da ga je popolnoma navdušila s slovensko krvavico v enem izmed njihovih testov.

 

Sedaj pa se vprašujem sam in najbrž še kdo drug, ki je imel možnost si ogledati te Oddaje ali je »novinar« resnično sploh pogledal kakšno Oddajo MasterChefa v 6. Sezoni ali pa sem jaz gledal nekaj popolnoma drugega.

 

V spodnji povezavi si lahko ogledate članek v Slovenskih novicah, pa boste videli kdo in kaj pretirava.

 

http://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/ramsayju-je-ponudila-krvavice-po-slovensko  (Vir: internet)

 

Na fotografiji lahko vidimo klobaso, ki pa še zdaleč ni krvavica o kateri govorijo.

 

Pa gremo lepo počasi. Katrina se je v prvi oddaji stežka uvrstila med 22 tekmovalcev. V vseh 9ih Oddajah, kjer se je potem uvrstila v TOP12 je včasih navdušila, velikokrat pa se je le stežka uvrstila naprej. Ni kaj. Jaz jo grad gledam in navijam zanjo (čeprav priznam, da jo včasih težko gledam, ko se oblači v neka dolga krila in s kratkimi nogavicami-modna mrha bi jo najbrž obsodila na smrtno kazen).

 

No ta zadeva s krvavicami pa je bila takšna, da so tekmovalci kuhali zajtrk in med sestavinami je bila tudi krvavica (že narejena). No Katrina je v jajca umešala »drobovje« krvavice in omenila, da njeni predniki  izhajajo iz Slovenije.

 

To je bilo vse od slovenskih jedi, zaenkrat, od Katarine. Močno upam, da bo Ramsayu ponudila še kakšno slovensko jed in da se malo predrami in da začne navduševati.

 

Lahko vidimo, kako v nekaterih časopisih, najbrž zaradi naklade, močno pretiravajo in včasih gredo tudi v skrajnosti, samo da naredijo zgodbo in da se časopis proda.

 

No naslednja zadeva pa je naša druga Katarina, naša velecenjena igralka, ki jo mediji nosijo po rokah, češ kakšno Hollywoodsko zvezdnico, da imamo.

 

Katarinca mi je zelo všeč, saj je zelo simpatična in ima lepo telo. Kot sem enkrat že omenjal v spodjem zapisu:

 http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/114792/slovenski-kralj-hollywooda-zeljko-ivanek

 

je Katarina nastopila par minutk v znanemu Wolfu iz Wall Streeta, kjer je, moram priznati, naredila veliko promocijo Slovenije in se na koncu pokazala v evinem kostimu, kar smo moški pozdravili z velikim navdušenjem.

 

V The Guardu je tudi nastopila par minutk ob odličnem angleškem igralcu Brendanu Gleesanu.

 

No po tej vlogi so mediji napovedovali velik prodor na Hollywoodski sceni, saj se ji je obetala glavna vloga z velikim zvezdnikom  Al Pacinom, v glavni vlogi : Danny Collins  (http://www.imdb.com/title/tt1772288/?ref_=nm_flmg_act_3 ).

 

Ob vseh teh člankih na teh portalih se mi je zazdelo, da bo naša Katarinca glavna zvezda filma in da bo Al Pacino samo neki obrobni igralec.

 

No filma še vedno ni v Sloveniji, čeprav je film doživel premiero že davnega 10. Aprila 2015. Imel sem si priliko ogledati omenjeni film v tujini in pričakoval veliko, zelo veliko. V prijavni špici filma je bila Katarina zapisana z manjšimi črkami kot glavni igralci, vendar sem, vsaj glede na velike zapise po medijih, pričakoval kar veliko vlogo v filmu.

 

No če samo na kratko povem. Katarina je v filmu nastopila cca 3 minutke (raje manj) v filmu, ki je bil dog cca 1 uro 40 minut.

 

Od tega je pokazala svoje čudovite obline, spregovorila par stavkov in to je bilo to. To je bilo vse od mnogo več pričakovanega, vsaj kar so nam ponujali mediji.

 

Je to realno?

 

Kako naj potem še sploh kaj verjamemo medijem, ker venomer pretiravajo. Iz MUHE delajo SLONA.

 

Kaj je potem sploh res?

 

Jaz rečem tako, kot sem pogruntal tudi pri moji bivši ženi, ki je rada vedno pretiravala in še vedno pretirava :

 

»Če odvzamemo vsaj 50%, potem je to to«.

 

Na žalost pa se mnoge zgodbe izkažejo celo za neresnične in lažnjive (preverjeno). Ob tem imam občutek, da nekateri novinarji svojega dela pač ne opravljajo dobro, da ne rečem zanič.

 

 

Podobnost z resničnimi osebami je nenamerna iz je zgolj slučajna.

mike1968 - MEDIJSKO PRETIRAVANJE

K naslednjemu zapisu me pritegnila Oddaja MaserChef (USA), ki ga predvajajo na