Ko sem zadnjič zapisal ob komentarju k knjigi o našemu slavnemu igralcu Borisu Cavazzi, da velikokrat narobe ocenimo človeka, ki ga osebno niti ne poznamo, ampak vsake toliko časa kaj preberemo v raznih časopisih, revijah ali na internetu, sem čez nekaj dni zopet dobil potrditev, da se to resnično dogaja.

 

V soboto sem namreč v internetni izdaji časopisa Ekipa (darilo športu) lahko prebral kombiniran intervju z našim nesojenim košarkarskim reprezentantom Sašom Vujačičem  in Juretom Balažićem, ki igrata za klub Instanbul BB iz Turčije.

 

Seveda je beseda nanesla tudi na (ne)igranje Vujačića za slovensko košarkarsko reprezentanco.

 

Saj vemo kaj vse vpliva na mnenje oziroma na podobo neke javne osebnosti.

 

Na njihovo podobo predvsem vplivajo razne resnične in neresnične zgodbice, ki jih nekateri »kvazi novinarji« pišejo po raznih časopisih, revijah in na internetnih portalih. Nekateri novinarji oziroma časopisne hiše ali internetni portali so lačni različnih afer in aferic, kjer je lahko namen novinarja, da zelo oblati nekoga, lahko pa se to zgodi tudi ne namenoma, ko poslušajo kakšne škodoželjne ali anonimne vire, ki predstavijo neko zgodbo, ki pa je ti »kvazi novinarji« ne preverijo.

 

Pomembno je samo, da se novice odlično prodajo, kot vroče žemljice.

 

Prepričan sem, da smo bili športni navdušenci pri zgodbi o ne igranju Vujačića za reprezentanco zelo zavedeni. Pa gre lahko pri tem za krivdo novinarjev ali pa samega Vujačića, ki se niti ni potrudil podati resnične oziroma prave zgodbe njegovega ne igranja za reprezentanco, vsaj ne pod taktirko starega in sedaj novega selektorja Jureta Zdovca.

 

Ob vprašanju za nekatere sedaj »osovraženega« novinarja Ekipe Andreja Miljkovića, ki si je »drznil« dregniti v Jurija Tepeša, v zvezi ne igranja za slovensko reprezentanco je Saša Vujačić povedal naslednje :

 

Citiram: "Mislim, da so vrata zdaj za vedno zaprta in zaradi tega mi je zelo žal. Sploh zato ker sem bil vedno prepričan, da bi lahko dal zelo veliko. Ne morem verjeti, da se je končalo tako in da nikoli nisem dobil prave priložnosti." 

 

Žal pa mu je tudi, da veliko ljudi v Sloveniji nanj gleda kot na nekakšnega zločinca. 

 

Citiram :"Moja podoba je očrnjena in marsikdo name gleda kot na nekoga slabega, pa čeprav sem vedno hotel pomagal reprezentanci. Zaradi tega mi je grozno, a bom že nekako. Ljudje, ki bodo hoteli verjeti in razumeti, tudi dejansko bodo. Nedolgo tega sem se vozil iz Benetk v Ljubljano z italijanskimi registrskimi oznakami in sta me ustavila slovenska policista. Videl sem čudne poglede, ki so sporočali, da me sodita po tistem, kar je bilo, zato sem se oglasil. Povedal sem kar nekaj od tega, kar sem povedal vam, človek mi je dal roko in me objel. Vesel sem, če želi kdo sprejeti moje pojasnilo. Kdor ne želi, pa pač ne želi, s tem se ne bom obremenjeval." 

 

Žal mi je, da tega ni uspel prej povedati, še preden se je razvijala debata in sovraštvo do njega predvsem po portalih.

 

V nadaljevanju je o Juretu Zdovcu  povedal še naslednje :

Citiram: "Glede na stvari, ki jih je selektor Zdovc dejal o meni, bi ga lahko precej očrnil z zelo ostrimi besedami in z nekaj zelo konkretnimi zadevami, toda pri tem se bom vendarle nekoliko zadržal oziroma se ne bom spustil na to raven. Bom pa povedal, kaj in kako se je zgodilo," je obljubil in obljubo v isti sapi začel izpolnjevati. "Nikoli, niti enkrat samkrat, nisem bil nekdo, ki ni hotel igrati za reprezentanco. Niti enkrat, vsaj ne pred dogodki, čez katere resnično nisem mogel. Zgodilo se mi je, da so me iz drugih razlogov odstranili, leta 2009 me je denimo odstranil prav Zdovc. Dejal mi je, da ne ustrezam njegovemu načinu igre, da igram in se obnašam preveč ameriško. Čeprav je sezona zame trajala do konca finala lige NBA, sem hotel biti del reprezentance, a mi je vrata na koncu zaprl on. Oziroma mi jih je pokazal, saj sem bil že notri, pa me je vrgel ven." 

 

Končno smo dobili vpogled v Zadevo :«VUJAČIĆ«, vsaj s strani njega samega.

 

Plati zgodbe Jureta Zdovca pa še nismo dobili. Mogoče bi bilo korektno, da bi novinar vsaj poskušal poklicati Jureta in ga povprašati o tej zadevi, da dobimo še njegovo plat zgodbe in da se zadeva zaključi enkrat za vselej.

 

Me pa zelo veseli, da se je Vujačiću za vse te dogodke iskreno opravičil Jaka Lakovič, legenda slogvenske košarke, ki je bil v tistem času kapetan reprezentance in je bolj nehote kot hote sodeloval pri »izgonu« Vujačića iz reprezentance

 

Lahko rečem, da se je tudi moje mnenje o Saši Vujačiću spremenilo v pozitivno smer in s tem je tudi zopet zrasel v mojih očeh, tako kot takrat, ko je še mlad košarkar igral v Italiji in kasneje v NBA ekipi Lakers in sem ga  z vsem srcem spremljal in ponosno navijal zanj.

 

Ker je zadeva glede ne igranja določenih košarkarjev za košarkarsko reprezentanco še kako aktualna, vsaj glede Bena Udriha, upam, da se zadeve končno razčistijo in da nas gledalcev in navijačev ne zavajajo tako, da se potem na internetne portale ob novicah o teh nesojenih reprezentantih ne zliva gnojnica od  nas tako imenovanih »KAVČARJEV«.

 

Vir : http://ekipa24.si/clanek/kosarka/slovenci-v-tujini/5528bb5b8bb90/ekskluzivno-sasa-vujacic-in-jure-balazic-lakovic-se-mi-je-opravicil-za-tisto-kar-so-mi-naredili

mike1968 - KOŠARKA III.

Ko sem zadnjič zapisal ob komentarju k knjigi o našemu slavnemu igralcu Boris