Priznam, da sem rojen v katoliški družini. Imam zakrament krsta, prvega obhajila, birme in celo cerkvene poroke (uradno sem civilno ločen, cerkveno pač ne).

Krščen sem bil najbrž že kmalu po rojstvu, ker sta starša katoliške vere in sta se pač odločila, da tudi mene potegneta v to vero.

 

Ok,  pač nisem imel »pravo glasa« in sem to moral kričeče sprejeti, ko me je župnik polival s »sveto vodico«.

 

Ko sem pričel hoditi v Osnovno šolo, sta se starša odločila, da bom hodil k Verouku in koncem prvega razreda OŠ sem prejel zakrament Svetega Obhajila in sem bil »zakmašno« oblečen v obleki in s veliko svečko v roki (fotografije s tega dogodka hranim v uredništvu mojega bloga).

 

Seveda sta bila starša, še posebej pa oče in mati, zelo ponosna name. J

 

Verouk sem redno obiskoval in moram reči, da sta nas župnik in kaplan vedno znala animirati in da je bila vsak ura zelo zanimiva.

 

Nekje v četrtem ali v petem razredu OŠ sem se celo odločil, da grem malo med MINISTRANTE. Saj veste, da med mašo malo cingljaš z zvončki, pa pomagaš župniku pri maši. Ministrantska vnema me je dokaj hitro minila.

 

Nekje v sedmem razredu OŠ smo čakali na še en cerkveni sveti zakrament in sicer na Birmo. Vem, da smo reševali neke teste in barvali po razpredelnici, ko smo posamezna poglavja predelali oziroma zadeve poznali.

 

Že takrat sem se nekako izgubil v tej veri. Priznam,da mi je bila Birma takrat pomembna samo s stališča tega, da bom od očeta (ki je bil tudi moj boter) dobil neko darilo.

 

Obiskovanje cerkvenih maš mi je bilo po pravici povedano BREZVEZNO. Skoz eno in isto (dolgočasno) in potem PRIDIGA, ki pa mi tudi ni bila zanimiva.

 

Nekako nas župnik ni znal animirati. DOLGČAS! Menda se je v zdajšnjih časih maša v marsičem spremenila in je bolj »zanimiva« in »atraktivna«.

 

 

Seveda sem kmalu po Birmi prenehal obiskovati cerkev. Ker je moj oče zelo veren, pa mi je preden sem odšel v srednješolski internat zagrozil, da če ne grem zadnjo nedeljo v Avgustu, pred odhodom v internat, v cerkev k maši, da me ne bo peljal v internat in da lahko grem kar z avtobusom. BEDNO. Ta »grožnja« me je le še bolj oddaljila od Cerkve.

 

S cerkvijo sem več ali manj zaključil. Moja velika napaka je bila le še cerkvena poroka. Z bivšo ženo sva se poročila daljnega leta 1991 in cerkvena poroka je bila le zaradi mojih staršev in to pomeni, da bom za vedno cerkveno poročen z mojo bivšo ženo oziroma »dokler naju smrt ne loči«.


Seveda že dolgo več ne hodim v cerkev, mislim, da je to od moje poroke, se pravi 
že dobrih 24 let in mislim, da ne bom nikoli več prestopil njenega praga, vsaj dokler se kaj temeljito ne spremeni.



Mislim, da so vse druge vere dosti bolj strpne od katoliške, tako, da razmišljam, da se katoliški veri ODPOVEM.

 

Samo poglejmo predstavniki katere vere so najbolj HOMOFOBIČNI in najhujši NASPROTNIKI novega Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

 

Seveda KATOLIŠKA CERKEV.

 

Ali ste mogoče zasledili kakršno koli javljanje oziroma komentiranje kakšne od drugih ver, ki domujejo tudi na slovenskih tleh, pa naj si bo to Evangeliščanska in druga Protestantska cerkev, Pravoslavna cerkev, Hare Krišna, Islamska skupnost, Judovska skupnost, Budistična skupnost ali kakšna druga vera?

 

NE NISTE.

 

Očitno smo prišli do spoznanja, da je ravno katoliška cerkev, ki je na našem prostoru najbolj zastopana in je leta 2012 padla na dobrih 53% pripadnikov (še leta 1991 je imela 71,6% pripadnikov) še najbolj HOMOFOBIČNA oziroma je v nasprotju  s tem kar naj bi učilo SVETO PISMO.

 

Pri verouku smo se učili marsikaj. Tudi "LJUBI SVOJEGA BLIŽNJEGA" in zato se še vse bolj čudim današnji cerkvi oziroma slovenskim cerkvenim dostojanstvenikov oziroma predstavnikom cerkve (duhovnikom, kaplanom, škofom in nadškofom) kam peljejo to cerkev in njihove vernike.


Meni pa se zdi tudi zelo velik, če temu lahko sploh rečem, PROBLEM, ko je veliko politikov, predvsem desnih, z osamosvojitvijo nemudoma prešlo iz zavednih komunistov v "ta prave" zelo verujoče katolike, ki se iz tedna v teden, predvsem pa ob velikih cerkevnih praznikih radi pokažejo v Cerkvi, predvsem pa takrat, ko so prisotne KAMERE. Veliko od teh politikov pa so POKVARJENCI in LAŽNIVCI najhujše vrste, ki se ob vsaki spremembi kot kameleoni prebarvajo v tako barvo, ki jim prinaša koristi.


Vse skupaj je milo rečeno BOLANO.



Ali nas cerkev ne uči tudi STRPNOSTI in ENAKOSTI vseh LJUDI, ne glede na spol, raso, politično pripadnost, versko pripadnost in konec koncev tudi na spolno usmerjenost?

Ali papež FRANČIŠEK sploh ve kaj se dogaja v SLOVENIJI? MISLIM DA NE!



Če bi, verjamem, da bi vse te NESTRPNEŽE in HOMOFOBE nekam "STERAL", da se poberejo iz Slovenije v kakšno Afriško državo ali v Južno Ameriko, pa naj tam pridigajo svoje NEBULOZE, pa da vidimo koliko časa bodo lahko živeli v tistem okolju.

 

Kdo je za to odgovoren?

 

Po moje najbolj posamezni akterji, še najbolj pa duhovniki, ki imajo neposreden stik z verniki in jim pridigajo na prižnici o tem in o onem, o tem kaj je prav in kaj ni prav in to ljudje, ki so zelo mladi odšli v semenišče, ponavadi brez ljubezenskih in spolnih izkušenj.  Oni, ki  so toliko in toliko let živeli v semeniščih v sami moški družbi in se nekateri najbrž predajali spolnim užitkov med seboj.