V zadnjem času se je nabralo kar nekaj tem o katerih bi lahko kaj zapisal oziorma podal svoje videnje ali mnenje.

 

Pa sem danes dobil v roke Vikend, ki je priloga Dela in Slovenskih novic. Ker Vikend zelo rad prelistam in preberem kakšen intervju sem ga veselo vzel roke in ga pričel listati. In na 4 in 5 strani vidim naslov intervjuja Mirana Ališiča (MA):«ENAKO VESEL, ČE ZMAGA TINA ALI LINDSAY«.

 

Priznam, da me je kar oblilo. Že v enem postu z naslovom »TINA IN SRAMOTNO KOMENTIRANJE« sem zapisal kar nekaj stvari in dejstev, ki razkrivajo komentiranje ženskega alpskega smučanja omenjenega gospoda na RTV Slovenija. Se pravi na Televiziji, ki je naša, slovenska, za katero vsi, ki imamo elektriko, lepo vsak mesec plačujemo RTV naročnino.

 

Zadnje mesece in seveda vsa leta prej, sem spremljal žensko alpsko smučanje predvsem zaradi naše in edine Tine MAZE, ki je pač ena največjih slovenskih športnic. Pa naj si bo to komu všeč ali ne.

 

Seveda si nekateri »kavčarji« na forumih in pod prispevki ob internetnih novicah na različnih portalih, dajejo duška in pljuvajo čez Tino po dolgem in počez. Praktično brez razloga, ker jim »kao« ni všeč, da je ošabna, samozavestna, nedostopna in še kaj. Vemo, pa da ravno ti »kavčarji« najbrž imajo veliko pomanjkanje samozavesti, so nekomunikativni (razen na internetu, ko se skrivajo pod nadimki in ždijo v kakšni lukni s čipsom in pivom ali Coca Colo v roki) in popolnoma neuspešni v življenju in jim seveda takšni uspešni ljudje niso všeč.

 

Ampak pustimo »kavčarje«.

 

Moram  reči, da me je novinar, ki je intervjuval MA zelo pozitivno presenetil, saj je spraševal odkrito in brez zavor.

 

Me je pa zopet razočaral MA, ki je v svojem slogu zanikal svoje »napake« in praktično ves slovenski narod oziroma gledalce označil za »plejbejce«.

 

Danes se beseda plebejci uporablja predvsem s slabšalnim pomenom kot sopomenka za drhal, nekulturno ljudstvo, včasih tudi za oznako najrevnejše komponente družbe.

(Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Plebejci)

 

 

To pomeni, da smo vsi, ki smo kritični do njegovega dela, ki je javno, saj zastopa RTV Slovenijo, s pogodbo, nekulturna, nesposobna drhal. Sicer se MA opravičuje, da je mislim, da tiste nogometne navdušence iz najrevnejših predelov sveta, ki obiskujejo nogometne tekme, ampak očitno so tudi slovenski navdušenci nogometa po njegovem »plejbejci« oziroma drhal, ki se ne spozna na šport in za njih ni pomembno, kdo in kaj komentira, oziroma kakšen komentar jim poda ob tekmi.

 

Seveda svojih »napak« ne priznava in pove,da »napake« pač niso pomembne in, da mi gledalci in tudi novinar pač narobe vidimo.

 

Pove tudi, da ljudem pač ni všeč njegov slog komentiranja, ker ni navijač Tine MAZE in da je tako, kot piše v naslovu, vesel zmage Ane, Lindsay, Lare ali Tine MAZE. Ase pravi, da s hropečim glasom vpije, če zmaga ena ali druga.

 

Haloooo?

 

In s tem on pravi, da je nevtralen komentator, ker pač vsi Slovenci pa ne navijamo za Tino MAZE.

 

Glede tega, da vsi Slovenci ne navijajo za Tino MAZE, pa je res tudi nekaj resnice. Že v moji bližini, kot znanca, kolega poznam dva človeka, ki ne navijata za Tino MAZE, ampak za Ano Fenninger, pa za Lindsay Voon, pa za Michaelo Shriffin itd.

 

Kaj naj rečem na to?  NIČ

 

Vsak ima pač svobodno izbiro za koga bo navijal.  JAZ pa vedno navijam ZA NAŠE ŠPORTNIKE.

 

Pa navijam tudi za mnoge druge klube po svetu in za mnoge reprezentance po svetu, ampak ena in edina je pa SLOVENIJA.

 

Kaj pa je bistvo tega zapisa?

 

Bistvo je to, da človek, komentator, ki komentira ali predstavlja tekmo oziroma tekme za RTV Slovenija, se pravi za slovenske gledalce, ne more javno navijati za druge oziroma proti našim športnikom.

 

Tudi, če nekoga ne mara, npr. Tino MAZE, tega ne bi smel kazati javno. Ker to ni osebni medij. Lahko pa piše svoj BLOG in JAVNO NAPADA TINO MAZE ali kakšnega drugega.

 

Si mogoče predstavljate, da bi npr. komentator na hrvaški ali na srbski televiziji (ker gre za države bivše Jugoslavije in smo včasih in še vedno kdaj, spremljamo(li) prenose njihovih tekem) v prenosu navijal za drugo reprezentanco ali da ne bi navijal za brata in sestro Kostelić?

 

Po mojem bi ga že isti dan zamenjali in odpustili, navijači pa bi ga raztrgali.

 

In konec koncev je komentator na hrvaški TV in komentator na Eurosportu mnogo bolj navdušen nad Tino MAZE kot MA.

 

Na žalost sem imel veliko pokvarjenih prenosov ženskega alpskega smučanja to sezono, oziroma se kaj hitro preklopil program na Eurosport.

 

Pa da ne bo zvenelo samo kot kritika na MA. Moram reči, da pa so mi bili njegovi prispevki v Vailu zelo zanimivi in lahko rečem odlični. Je zelo sposoben, ker obvlada jezike in imam veliko poznanih ljudi, ampak za božjo voljo, naj raje prepusti komentiranje ženskih tekem v alpskem smučanju komu drugemu.

 

 

 

Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna.

mike1968 - KOMENTIRANJE NEKEGA KOMENTATORJA

V zadnjem času se je nabralo kar nekaj tem o katerih bi lahko kaj zapisal ozio

TINA IN SRAMOTNO KOMENTIRANJE