Pa smo spet pri »kavč komentarju«.  

 

Moram priznati, da se zadnje čase nisem veliko ukvarjal z analizami kakršnihkoli »kavč komentarje«.

 

Ampak…….

 

K tem zapisu me je spodbudila včerajšnja izjava našega vrlega rokometaša in kapetana Uroša Zormana. Ki je izjavil, citiram:«To zmago posvečamo vsem "foteljašem" v Sloveniji, ki doma ležijo in vseskozi pametujejo«. Menda je še sočno zaklel in odšel v garderobo.

 

Takšne izjave si najbrž ne privošči tudi kakšen vrhunski športnik, svetovni ali olimpijski prvak.

 

Ja, res je. »foteljaši« oziroma »kavčarji« radi kaj pošimfamo. Pa saj je to v naravi človeka. Ampak ne šimfamo vedno, večkrat, se mi zdi, da tudi zelo pohvalimo in se skupaj veselimo uspehov naših športnikov.  Veselili smo se tudi, ko so se naši v izločilnih dvobojih uvrstili na Svetovno prvenstvo v Katarju.

 

A takrat smo pa bili »foteljaši« dobri?

 

Ta izjava je bila podana, ko so premagali naše bivše brate Makedonce. Roko na srce Makedonija ni ravno velesila v rokometu.

 

Zorman pa se obnaša kot da so premagali Špance, Francoze, Hrvate ali kakšno drugo velesilo.

 

Ali je bila ta izjava potrebna? Saj razumemo, da ob taki napeti končnici,  pomembni tekmi, adrenalin dela na polno in da je glava vroča. Ampak ali je potrebno stresti to evforijo na navijače, negativno evforijo ?

 

Menim, da ne.

 

Vse razumem. Razumem, da je na portalih polno »navijačev«, »foteljašev«, »kavčarjev«, ki se vedno »pametni«, ki samo šimfajo, pa naj si bo to upravičeno ali neupravičeno.

 

Ali je potrebno to brati g. Zorman? Se ukvarjati z nami oziroma z njimi? In potem stresti ves ta adrenalin ob pomembni zmagi na »foteljaše«?

 

Ne, ni potrebno.

 

Kam pa bi prišli, da bi vsi vrhunski športnik, ki jih je pri nas na pretek in imajo nekateri Olimpijske zlate medalje ali so svetovni ali evropski prvaki, ali so vrhunski nogometaši, košarkarji, odbojkarji, hokejisti, rokometaši, tenisači, smučarji, dajali takšne izjave? Pa bi lahko in imajo vso legitimno pravico, da bi tako reagirali. Kaj bi rekli šele "alpinci", predvsem moški del, ki je zelo kritiziran na teh formumih in komentarjih pod novicami? Najbrž bi se kakšen že zavihal, če bi se poglabljal v "kavč" komentarje.

 

Za vzgled si vzemite našega brkota FILIPA FLISARJA, ki je včeraj z vrhunsko predstavo postavil Slovenijo na glavo. Ali bi si on, veliki pozitivec, privoščil takšno izjavo? Pa je bil zagotovo zelo kritiziran po forumih ob malo slabši letošnji sezoni in ob neuspehu (zame je bil vseeno vrhunski uspeh) na OI.

 

Ne nikoli. Ker je vrhunski ŠPORTNIK in ČLOVEK.

 

Močno upam, da rokometaši pokažete vsem »foteljašem« in »kavčarjem«, da nise od muh in NAŽGITE FRANCOZE!

 

In prosim ne berite forumov in komentarjev, ker v nekaterih komentarjih je res veliko zlobe in nima smisla, da se obremenjujete z njimi.

 

Če pa boste SVETOVNI PRVAKI V ROKOMETU, pa z veseljem UDARITE PO NAVIJAČIH, oprostite po »FOTELJAŠIH«!

mike1968 - FOTELJAŠI

Pa smo spet pri »kavč komentarju«.     Moram priznati,