No pa smo dočakali finale 4. SLOVENSKEGA TALENTA.

 

Moram reči, da sem z navdušenjem spremljal nastope vseh finalistov (vsaj večina), čeprav bi mi bil bolj všeč ameriški stil TALENTA, kjer spremljajo več oddaj tako imenovanih finalistov. Pri ameriškem talentu oziroma AMERICAN IDOL, imajo talenti (tu gre samo za pevce in pevke) več priložnosti, da se izkažejo, oziroma odpojejvo več pesmi in vsako oddajo izpade samo eden do velikega finala.

 

Pri SLOVENIJA IMA TALENT (v nadaljevanju SIT), pa vidimo največ 3 nastope, ki pa vseeno ne more dati jasne slike sposobnosti posameznih talentov.

 

Pa se sprehodimo po vseh desetih nastopih naših SIT, s seveda mojo lastno oceno, oziroma oceni po moji LASTNI VESTI :) .

 

1.) Plesalki Maša in Laura, mladi punci, ki sta me navdušili z zelo energičnim nastopom. Vedno sem rad gledal plesne nastope. Še posebno me je navdušil film 80. tih Flashdance, ki sem si ga ogledal 3 x v v dveh dneh. Mogoče bi bilo dobro, da bi nekoč organizirali samo plesne talente, da se pomerijo med seboj.

2.)  Mlada pevka Alenka. O tem sem pisal že v prvem delu TALETNI. Nesmiselno se je ponavljati, saj je za otroke primernejša oddaja na PLANET TV, kjer nastopajo mladi, otroški talenti. Nekako ne paše, da otrok poje ljubezenski pesmi od Whitney Huston.

3.) Adrijana iz Črne na Koroškem. Dober rockovski nastop, ampak ni bilo nekega presežka. Zame ni bil nastop za med prve 2.

4.)  Plesalca Barbara in Klemen. Odličen nastop, ni kaj. Sta me presenetila.

5.)  Anej je imel kar dober nastop. Pokazal je, da si je zaslužil nastop v finalu.

6.)  Akrobata Filip in Blaž. Fantastičen nastop. Fanta sta CARJA. Izredna akrobacija, moč, koordinacija, sinhronizacija, koncentracija in ravnotežja.

7.)  Stiven je CAR. Fantastičen nastop in pričakoval sem, da bom med TOP 2. Upam, da mu uspe, čeprav bo v Sloveniji težko. Prebiti se mora v svet. Spomni me na talent z NET TV oziroma Idol leta 2005 Peter Januš, ki je bil fantastičen pevec z fantastičnim glasom, ki pa n Sloveniji ni uspel.

8.)  I-ON-ice. Super nastop, ki nam je na koncu z razkritjem prinesel presenečenje v obliki lepih, mladih, brhkih deklet.

9.)  Blue  Man. Lep nastop z mogoče malo zgrešeno pesmijo, ki ni imela vpliva na glasove gledalcev.

10.) In na koncu, kdo drug kot FANTASTIČNA JANA ŠUŠTERŠIČ. Ne vem, če je kaj dodati k temu. Izvrsten izbor glasbe, fantastičen solo nastop s klavirjem.

 

KONČNO JE ZMAGAL RES PRAVI VELIKI TALENT.

 

Komentatorji so se odrezali. Pero in Vid itak odlična. Samo za božjo voljo OBRIJTA SE že vendar. Ne paše vama.

 

Gre za moj čisto oseben pogled. Vemo pa, da imajo vsake oči svojega malarja in vsaka ušesa slišijo svoj zvok :)

mike1968 - TALENTI II.

No pa smo dočakali finale 4. SLOVENSKEGA TALENTA.   Moram reč