Oj ti naši TALENTI. Priznam, da sem bolj podrobno spremlja ta naš šov samo prvo sezono. Letos sem si privoščil izbirne oddaje, ki so bile nekak uvod v izbiro 30. polfinalistov. Po prvih dveh sezonah, ko sta zmagali 6 letna deklica in gospa, ki ji je v tistem času umrl mož, sem le upal,da bodo končno postavili prave meje oziroma okvirje, kaj sploh iščejo. Kakšne talente iščejo?

 

Prvi omejitev oziroma okvir bi lahko bila starost talentov. Po mojem mnenju bi bilo potrebno postaviti neko omejitev, da bi lahko v talentih nastopali samo starejši od 14 let. Zakaj? Zato, ker to pomeni, da bi glasovalci pred TV ekrani res glasovali za talent in uspešno predstavitev svojega talenta. To pomeni, da ne bi glasovali za majhne otročičke, majhne deklice in fantke, ki so pač samo luštkani ter se mamicam in očkom, pa dedkom in babicam zdijo tako luštkani, da pridejo naprej v finale. Da ne govorim, da mala deklica v šovu zapoje slovensko himno in s tem očara vso žirijo, čeprav himna nekako ne spada v tak ali drugačen šov.

 

Tako se je pač zgodilo v prvih Talentih, ko je zmagala mala deklica, ker so za njo glasovali očki, pa mamice, pa dedki in babice.

 

Za otroke bi lahko naredili svoj šov in bi bila v tem šovu pač omejitev do 14. let.

 

Včeraj sem pa si ogledal 3. polfinale letošnje oddaje Talentov (priznam, da zato, ker enostavno ni bilo nič pametnega na drugim programih).

 

Priznam, da sem bil navdušen. Navdušen predvsem nad zmagovalko Jano in nad Stašem. Mali je res car. Navdušil me je kako je fantastično sestavil rubikovo kocko.

 

Nastopila sta tudi Barbara na invalidskem vozičku in njen soplesalec Klemen. Res sta imela imeniten nastop in Barbara je res vsega spoštovanja vredna oseba, ki ima neizmerno moč, kljub njeni telesni hibi.

 

Potem je sledilo glasovanje in vlečenje oddaje v nedogled z skeči in neumornimi reklamami.

 

Po mojem pričakovanju je zmagala Jana. Med Stašem in Plesalcema Barbaro ter Klemenom pa so se žirantje odločili za slednja. Ja, bil sem razočaran, ker menim, da si je Staš pač zaslužil finale.

 

Za Klašnjo se je vedelo, da bo glasovala za plesalca, Branko se je odločil, ker je v Stašu videl nekaj več, Rok pa je očitno podlegel sožirantki.

 

Upam, da bo finale prineslo res tistega pravega zmagovalca, ki bo navdušil s talentom in da se zopet ne zgodi tako, kot v prvih dveh šovih, ko so se ljudje odločali po nekih drugih kriterijih (otroška očarljivost, usmiljenje, tragičnost in podobne zadeve).

 

To naj bi bil pravi SLOVENIJA IMA TALENT.

mike1968 - TALENTI

Oj ti naši TALENTI. Priznam, da sem bolj podrobno spremlja ta naš šov samo