Zaslužki v športu so  astronomsko veliki. Ravno danes sem na elektronskem portalu naše nacionalne televizije prebral, da se bo naš najboljši košarkar Goran Dragič, lahko drugo leto pogajal za mnogo višjo plačo, kot jo ima letos, ko zasluži »borih« 7,5 MIO $ s katero je šele na 94. mestu lige NBA. Se mi kar malo zasmili ;). Njegova naslednja pogodba bi bila lahko cca. 14 MIO $. Upam, da bo fant s tem denarjem pa lahko preživel.

 

Pa nikakor ta moj sarkazem ni namenjen našemu zvezdniku. Sploh ne. Namenjen je ljudem, ki vsem tem svetovnim športnim zvezdam namenjajo »NESRAMNO« VISOKE POGODBE in s tem takšno količino denarja, ki ga »normalen« človek ob »normalnem« življenju, ne bi zapravil 150 let.

 

Kako je mogoče, da nekdo zasluži toliko denarja? Če samo pogledamo Forbsovo lestvica največjih zaslužkarjev v letu 2013, lahko vidimo, da so to res astronomske vsote in da je Goran res prava »sirotinja« proti njim.

Lestvica:

1. Tiger Woods (ZDA/golf) 78 milijonov dolarjev

2. Roger Federer (Švi/tenis) 71,5

3. Kobe Bryant (ZDA/košarka) 62

4. LeBron James (ZDA/košarka) 60

5. Drew Brees (ZDA/ameriški nogomet 51

6. Aaron Rodgers (ZDA/ameriški nogomet) 49

7. Phil Mickelson (ZDA/golf) 48,7

8. David Beckham (VBr/nogomet) 47,2

9. Cristiano Ronaldo (Por/nogomet) 44

10. Lionel Messi (Arg/nogomet) 41

 

Tiger Woods z golfom zasluži velike milijone $. Nekaj ne nagrad, glavni vir pa so sponzorske pogodbe, čeprav jih je kar nekaj izgubil, ko je prišlo na dan, da vara svojo bivšo ženo. Udarjanje žogice očitno prinese take velike denarje. Ali je res potrebno nekomu dati toliko milijonov, ki jih sam in njegovi bližnji nikoli ne bodo mogli zapraviti?Na dan tako zasluži nič več in nič manj kot 213.698 $. Lepa številka a ne?

 

Roger Federer (Fedex) igra tenis kjer se obračajo ogromni denarji in kjer organizatorji turnirjev in njihovi sponzorji nagrajujejo sodelujoče in zmagovalce posameznih turnirjev.  Tudi udarjanje žogice preko mreže očitno prinese ogromne milijone $.

 

Sledijo košarkarji, pa igralci ameriškega nogometa, pa še en golfist in na koncu deseterice še trije nogometaši.

 

Koliko denarja se obrača v športu? Kot lahko seštejemo samo milijonarje v prvi deseterici je to 552,4 MIO $. To je več kot pol milijarde.  Koliko je potem to milijard, če bi sešteli zaslužke prvih 100, prvih 200?  NORO A NE?

 

Kam gre ta naš svet? Kje se bodo te številke ustavile?

 

Pa jim nisem nevoščljiv. Naj imajo ta denar. Jaz za preživetje rabim samo kak promil tega denarja.

P.S. Goran ožami jih. Če imajo tako veliko denarja iztrži največ kolikor lahko ;)

mike1968 - MILIJONI

Zaslužki v športu so  astronomsko veliki. Ravno danes sem na elektron