Moram priznati, da kar redno spremljam resničnostne šove in med njimi tudi KMETIJO. Lahko rečem, da vsak dan. So bili že trenutki, ko sem bil na meji ali naj še spremljal ta šov ali naj jih pošljem v tri krasne. Sploh so me zmotili tisti neskončni prepiri in nenehna pod…ebavanja, hinavščina in metanje polen pod noge.  Ampak saj je razumljivo, da počnejo vse to. Saj gre le za 50.000 EUR, kar v teh časih ni majhen denar.

 

Nekateri izmed tekmovalcev so se pokazali, kot veliki hinavci in manipulatorji. Tako je M uspelo s provokacijo in z žalitvami odstraniti A iz igre. Po mojem mnenju so producenti oziroma ustvarjalci šova napravili napako. Morali bi izločiti oba. M ker je provociral, A ker ga je napadel.  Ampak saj niti ni pomembno. Šov gre naprej in mi z njim.

 

No v zadnjem tednu je nastopila tako imenovana KRIZA. Zaprli so jim hišo, odvzeli nekaj hrane, ampak se mi zdi, da to ni nekako vplivalo na tekmovalce. Vsi so se pritoževali le nad tem, da je premalo hrane. Halooo? Cel teden jih že gledam kako veselo jedo, ne jedo, oprostite izrazu žrejo, se prenajedajo. Ob tem pa skoz in skoz jamrajo kako so zmanjšali obroke. Ampak, če slučajno gledate tak šov, lahko opazite, kako jih kamera skoraj skozi celotno dnevno oddajo kaže kako jedo. Si skuhajo ogromen lonec, si nabašejo krožnike, menda manjše kot prej (vsaj tako pravijo) in ko pojedo si naložijo še eno porcijo. A to naj bi bila nekakšna KRIZA? Kriza bi bila, če bi imeli na minimum hrane in bi res pazili na vsak obrok, pa ne pojedli celi lonec hrane, ampak bi prihranili vsebino lonca še za en obrok. Če so producenti oziroma ustvarjalci oddaje hoteli prikazati KRIZO, jim tega ni uspelo.

 

In kot sem že omenil, prikazujejo oddaje samo to, kako se prehranjujejo, skoraj nič pa o njihovem delu.

 

V zadnjih delih pa je J vsem skupaj razkrila, da je bila pred vstopom v šov posiljena. Grozljivo. Iz oddaje v oddajo pa so se pri sotekmovalcih pojavili dvomi o njeni iskreni izpovedi. Kaj naj rečem? Nisem poklican, da bi presojal o tem in tudi ne bom. Grozljivo je, da se ji je to zgodilo, ampak za božjo voljo, ni bilo potrebno tega povedati pred vso vesoljno Slovenijo. Na portalih na www.žurnal24.si  sem potem bral komentarje raznih anonimnežev, ki so pisali strahotno nagnusne komentarje. Ampak uredniki portala teh komentarjev niso izbrisali. Mejilo je že na sovražni govor. GROZLJIVO.

 

No potem pa so se še na TV, kjer ta šov predvajajo, spustili še nižje v oddaji BOG NE DAJ DA BI CRKNU TELEVIZOR, kjer družine komentirajo posamezne oddaje. In ta teden je bilo na vrsti tudi komentiranje KMETIJE. Žalostno je bilo gledati, kako so se zopet spravili na J, predvsem o tem koliko je. Ni bilo lepo, takole obirati človeka. Ampak J je tudi sama sprejela ta »riziko«, da jo bodo ljudje celotne Slovenije obirali, ko je sprejela vabilo v ta šov. Vseeno ni lepo, da se norčujejo iz človeka.

mike1968 - KMETIJA III.

Moram priznati, da kar redno spremljam KMETIJO. Lahko rečem, da vsak dan. S