Radmila Čučak

Prijatelji (18)
Peter Klepec
Leon Kralj
Rastko Plohl
Ernest Skrjanec
Peter Slapšak
Aleksander Zamuda
Keyser Soze
Lara Arh
Spremljevalci (4)
Majin Maraž
Janez Gril
Almira Catovic
Vitomir Horvat
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Voda
Razstrupljanje od težkih kovin
Vrhniški pirhi
Antarktika
Avtizem
Anti-parazitna terapija
Flat Earth teorija ravne Zemlje je smešna
Endometrioza
Indijski ples
Rastline pojejo
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Voda

Radmila Čučak
24.04.2017 10:53 (pred 4 dnevi)

Kisik in vodik začutita medsebojno privlačnost, se združita in že nastane novo misteriozno agregatno stanje - VODA. "Od kod je voda na našem planetu?" se sprašujejo znanstveniki. Ali je prišla iz vesolja s kometi ledu iz oddaljenega roba osončja, Oortovega oblaka? Ali pa ne, saj so tudi v notranjosti Zemlje odkrili širna morja vode. V starih spisih so oceane imenovali skrivnostno neznani Abyss, brezno v katerem se skrivajo pošasti. Globine oceanov so še neraziskane, dno se v Marianskem jarku pri Japonski spušča celo do 11,5 km globoko. V globinah živijo morska bitja, ki se svetijo, saj tam sicer vlada večna tema. 

Premalo se zavedamo vodnega bistva našega planeta in samih sebe. V duhovnosti je voda medij raznovrstnih čustev in občutkov, ki ima sedež v drugem centru našega energijskega telesa (sakralni čakri). Tudi ta je opisan kot morje, brezno Abyss, v katerem plava krokodil naše nezavedne pretekle karme, nerazvozlan klobčič naših preteklih dejanj, travm, misli in čustvovanj. Nad n

Indijski ples

Radmila Čučak
07.04.2017 13:51 (Apr 07, 2017)

Leta 2004 sem obiskala tečaj indijskega klasičnega plesa Bharat Natyam. Plesni tečaj je v Ljubljani vodil Ujwal Bole, učitelj joge in poklicni plesalec 3.500 let starega plesa Bharat Natyam, ki so ga nekoč plesali v hindujskih templjih, kot obliko čaščenja Boga.

Ujwal Bole je imel v Domžalah plesno predstavo, v kateri je plesal boga Šivo. Bil je tako prepričljiv, da sem bila med predstavo v posebnem duhovnem stanju in sem skozi intuicijo dojela pomen nekaterih plesnih korakov. Še posebno ko je stal v položaju kralja plesa Nataraya in je na določen način zamajal svoje obrvi, sem prejela določene  duhovne uvide. To je bilo izjemno in močno doživetje. 

Ples se je iz templjev razširil tudi v kraljevske palače v Indiji in se ohranil vse do današnjih dni, kot en izmed sedmih klasičnih stilov plesa. Ta ples ima čudovito ornamentiko gibov dlani in prstov, ki se imenujejo mudre. Je 52 glavnih položajev dlani in prstov, ki pripovedujejo vsak svojo zgodbo. 

slika prikazuje kataka-mukha mudro

Bh

Veronikin prt

Radmila Čučak
31.03.2017 19:17 (Mar 31, 2017)

Ko se je procesija premikala po dolgi ulici, se je zgodil dogodek, ki je naredil velik vtis na Simona. Številni ugledni ljudje so hiteli v Tempelj in mnogi so se umaknili, ko so zagledali Jezusa zaradi farizejskega strahu pred onesnaženjem, medtem ko so se drugi ustavili in izrazili usmiljenje do Jezusovega trpljenja. Ko je procesija prišla približno 200 korakov od kraja, kjer je Simon iz Cireje pričel pomagati našemu Gospodu nositi Križ, so se odprla vrata lepe hiše in žena plemenitega videza je prišla ven, skupaj z majhno deklico. Stopili sta do začetka procesije. Seraphia je bilo ime pogumne žene, ki si je upala soočiti z razjarjeno množico. Bila je žena Siraha, ki je bil en izmed svetovalcev v Templju Gospoda YHVH. Pozneje je postala znana kot Veronika, kajti dobila je ime po besedah „vera icon“ ( resnični portret), v spomin na njeno pogumno vedenje tega dne.

Seraphia je pripravila izvrstno aromatično vino, ki ga je pobožno želela ponuditi našemu Gospodu, da bi ga okrepčala na n

Vrhniški pirhi

Radmila Čučak
26.03.2017 10:12 (Mar 26, 2017)

Mojster Franc Grom iz Stare Vrhnike je izdeloval čudovite pirhe. Za svoje odlično delo je prejel tudi nagrado za rokodelske dejavnosti Zlato Vrtnico. Umrl je leta 2015 v 74. letu starosti in za seboj je pustil izjemno zbirko umetelno izdelanih pirhov. 

On je najprej izpihal vsebino jajca ven iz lupine, nato pa je vanjo izvrtal od 3.000 do 17.000 drobnih luknjic v posebnih vzorcih, ki spominjajo na Idrijsko čipko. 

Njegovi pirhi so cenjeni tudi kot protokolarna darila in tako se nahajajo na japonskem dvoru, v Beli Hiši in drugih predsedniških palačah. 

New World Order: Nevidni Imperij

Radmila Čučak
18.03.2017 12:19 (Mar 18, 2017)

Film s slovenskimi podnapisi vsebuje opis glavnih organizacij, ki uvajajo zlohotni sistem, imenovan Nov Svetovni Red ter način njihovega delovanja v svetovni politiki, bančništvu in ekonomiji. Iz vsebine:

ORGANIZACIJE NOVEGA SVETOVNEGA REDA:

1. Council of Foreign Relations: ustanovljen kot skrivna združba Cecila Rhodesa. V vseh britanskih kolonijah je ta skrivna združba ustanovila Round Table Groups s ciljem postopne in neopazne infiltracije v medije, izobraževalne ustanove in vlade različnih držav. Med člani so družine bančnikov ROCKEFELLER, MORGAN, WARBURG in druge.  To je vlada v senci ZDA. Ima približno 4000 članov, ki kot zasedajo 80-90% vodilnih položajev v ameriški vladi, medijih, bankah in upravnih odborih multinacionalk. Štirje predsedniki ZDA so bili člani CFR: Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, William Clinton in domnevno tudi Barack Obama, ki je izjavil: "Ne vem, ali sem njihov uradni član." Član CFR je tudi GEORGE SOROS (ki spodbuja priseljevanje muslimanov v Evrops

Solarna joga

Radmila Čučak
06.03.2017 17:37 (Mar 06, 2017)

 Bog je rekel: »Bodi svetloba!« In nastala je svetloba. 

 Bog je videl, da je svetloba dobra.

(Geneza: 1:3-4)

Svetlobni fotoni iz sonca so pozitivna kozmična energija, ki lahko obnovi živčne celice nevrone v možganih, telesu da več vitalne energije, izboljša naše zdravje, pozdravi rak, AIDS, osteoporozo .....itd. Upočasni lahko proces staranja, izboljša vid, zniža krvni tlak, zavira razvoj depresije, demence, Alzheimer in Parkinson bolezni. Je prastara oblika zdravljenja, helio-terapija, brezplačna božanska laserska terapija. Znano je, da so na primer v Egiptu faraoni gledali v sonce in se napajali z energijo, solarno prano oziroma solarno bio-energijo. 

Najbolj pomembno pri tej terapiji je varen čas gledanja v sonce ter pravilno izvajanje. Varen čas gledanja v sonce, ki ne poškoduje oči, je od sončnega vzhoda do ene ure po njem ter zvečer eno uro pred sončnim zahodom, dokler sonce ne zaide. V tem času do nas ne prihajajo morebitni škodljivi (premočni) sončni žarki. Pozimi, ko je moč

Mahadeva s spremljevalko

Radmila Čučak
12.02.2017 09:39 (Feb 12, 2017)

V tišini temne noči

srebrna Luna z žarki valovi

skozi oboke skrivnostnega neba

in osvetljuje samotni Kailash

sredi mogočne Himalaje

Tu sta doma vsevidni Šiva 

in ljubezen njegova - nežna Sati Uma (AUM)

obdana z vencem  rož nesmrtnosti

en drugemu pomenita vse

združena kakor prepleteni vrtnici

ko iz rok neslišno polzijo

vsi elementi stvarstva

in duh veje nad vodami

*  *  *

Yin-Yang polariteta

črnega laboda in bele čaplje

se zliva v faze razvoja

vesolja Šri Yantre

ki utripa kakor notranjega sebstva

mehko srce

*  *  *

zveneči kristali se lesketajo

 v  turkizno prosojnih vodah stvarjenja

pesek je mavričnih barv

kakor na začetku časa

nad njim pa plavajoči 

rožnati lotosi ljubeče modrosti

*  *  *

O Mahadeva Šiva

ali je še tako

kot je nekoč bilo?

***

Avtor pesmi in slike Radha. Sliko sem podarila Tara Yoga Centru v Ljubljani, podružnici Univerze Yoge Bihar School of Yoga, India.

Anti-parazitna terapija

Radmila Čučak
11.02.2017 11:03 (Feb 11, 2017)

Človek je gostitelj za več kot 130 vrst parazitov, ki so lahko majhni enoceličarji ali pa meter dolge trakulje. Povzročajo mnoge kronične bolezni, česar se večina zdravnikov ne zaveda, ker analiza blata ne pokaže pravega stanja. Dr. Loius Parish meni, da je na primer četrtina prebivalcev New Yorka okužena s paraziti, drugi menijo, da 50% američanov vsaj enkrat v življenju napadejo paraziti. Dr. Steven Rochlitz pravi, da je 50% vodnih virov v ZDA okuženih s protoazo Giardia lamblia, ki jo klor ne more uničiti. 

Vzrok okužbe so lahko uporaba antibiotikov (oslabijo naš imunski sistem), oporečna voda, prenos z domače živali, premalo skuhana hrana, javni prostori, topilo (izopropilalkohol) v kremah, šamponih, milih, zobnih pastah in predelani hrani, ki je medij za razmnoževanje parazitov... itd.

Dr. Kalcker Ludwig je prišel do ugotovitve, da regresivni avtizem povzročajo strupi, ki jih izločajo paraziti. On pravi, da je v roku treh let možna ozdravitev avtizma z anti parazitno terapijo.

Razstrupljanje od težkih kovin

Radmila Čučak
10.02.2017 15:10 (Feb 10, 2017)

Ker naj bi bili glavni vzroki avtizma zastrupitev s strupi parazitov ali s težkimi kovinami (cepiva), bom v nadaljevanju podala način razstrupljanja od težkih kovin.  Članek ni mišljen kot spodbuda za opustitev zdravljenja z uradno medicino in ker naj bi Codex Alimentaris prepovedal objavljanje zdravilnih učinkovanj rastlin, naj se članek v nadaljevanju bere kot domišljijski spis. Daje smernice, za podrobno terapijo pa naj se bolniki posvetujejo s strokovanjkom za razstrupljanje. Bioresonanca, analiza lasu, krvi ali podobne analize lahko ugotovijo, ali imamo preveč težkih kovin ali parazitov v sebi.

Živo srebro ( v zobnih zalivkah, cepivih...) raztaplja živce: povzroči oksidativno prizadetost astrocitov in nevronov v možganih, prizadene imunski sistem, moti delovanje nevtro-transmiterjev (glutamina, serotonina, holina, dopamina), ki v našem živčnem sistemu prenašajo informacije od ene živčne celice do druge. Je vzrok težkih bolezni, kot so avtizem, Alzheimer, sindrom motene pozornosti

Avtizem

Radmila Čučak
10.02.2017 12:37 (Feb 10, 2017)

Dr. Kalcker Ludwig je prišel do ugotovitve, da regresivni avtizem povzročajo strupi, ki jih izločajo paraziti. On pravi, da je v roku treh let možna ozdravitev avtizma z anti parazitno terapijo. Pred 20 leti je bil 1 avtistični otrok na 10.000 otrok, danes pa je zlasti v ZDA epidemija avtizma, ki je tam diagnosticiran že pri 1 izmed 54 otrok. 

Dr. Kalcker pravi, da gre pri tej bolezni za prekinitev med možgani v področju trebuha (pleksus solars čakra) ter možgani v glavi. Paraziti v črevesju izločajo strupe, katere absorbira debelo črevo. To pa povzroča simptome avtizma, kot so:

***hyper amonia encefalopatija, zaostanek v rasti, slaba koordinacija telesa, tresenje, epileptični napadi, letargija, določeni položaji telesa, neodzivnost, čustvena odmaknjenost itd

Nekateri priporočajo, naj nosečnica uživa jod, kot preventivo pred avtizmom otroka (kapljico Luglove raztopine namaže po zapestju, ker se jod dobro absorbira skozi kožo....če se jod hitro absorbira, ima telo pomanjkanje joda, če p

Rastline pojejo

Radmila Čučak
04.02.2017 11:34 (Feb 04, 2017)

Med koreninami in listi rastline tečejo električni tokovi z nizko voltažo. Z elektrodami lahko merijo električni upor in jih pretvorijo v slišni zvok s sintisajzerjem. Tako lahko slišimo lepe zvoke, zlasti zdravilnih rastlin- zelišč in začimb. Rastline se odzivajo tudi na dotik in spremembe v okolju.

V drevesnici Koper so pritdili elektrode na drevo in poslušali njegove ubrane zvoke. Ko pa so odtrgali en sam list, so zvoki prenehali. 

V prilogi je video o zelo starem božičnem kaktusu, ki oddaja lepe zvoke. Lastnica pravi, da je rastlina prava glasbenica, včasih pa preneha peti, na primer, ko gospa odide iz sobe.  Pravi, da manjše rastline več pojejo, tudi v odvisnosti od njihovega razpoloženja ali glede na misli in čustva navzočih oseb. 

Napravo za snemanje zvokov rastlin so razvili v italijanskem mestu Damanhur, kjer že 30 let proučujejo, ali imajo rastline inteligenco. Ugotovili so, da če so zadovoljne, lepše pojejo.

Kaj vse zmorejo rastline? Ali živijo skrito življenje? Franci Dovč podjetnik - YouTube

Danes smo v ozadju prvega dela oddaje, imeli zanimivo glasbeno podlago. Glasbo so dirigirale namreč rastline! Današnji gost Franc Dovč nam je pokazal ter kaj...

Kristalne lobanje

Radmila Čučak
24.01.2017 13:34 (Jan 24, 2017)

Originalne kristalne lobanje so iz kristala gorske strele (kvarc SiO2) in nosijo visoke frekvence modela dvanjast vijačne človeške DNK. Na Zemljo naj bi prišle iz drugih svetov še v času zdaj potopljene mistične celine Lemurije, ki se je nahajala na področju današnjega Pacifika pred več deset tisoč leti. Danes je znano, da so kristali nosilci zavesti in da lahko hranijo tudi informacije, kot je spomin. V zdravilstvu obstaja terapija s kristali, saj naj bi ti s svojo specifično frekvenco vplivali na določene aspekte človeške duševnosti.

Kristalne lobanje naj bi vsebovale arhetipske holografske programe vseobsegajoče Enosti oziroma zavesti, ki ni razcepljena v polaritete yin-yang nasprotij . To je *nebeška zavest* višjih nivojev stvarnosti, v katero lahko vstopamo preko višjega (Kristusovega) jaza naše duše.  Kristalne lobanje naj bi tako bile neke vrste knjižnice Univerzalnega Uma, ki hranijo zapise podobno kakor CD plošča v nelinearnem času ZDAJ.

Sprva je bilo trinajst lobanj, trinajs

Ljubezen male lastovke

Radmila Čučak
17.01.2017 21:37 (Jan 17, 2017)

po e-mailu sem dobila to ganljivo zgodbo o vdanosti in ljubezni med drobnima ptičkama 

From: Ci SCHERY <ci.schery@gmail.com>

Ljubezen  in žalost

Tu je samička, ki se je poškodovala in njeno življenje

je ogroženo. Ko je nizko letela nad cesto, jo je zadel avto.

 ..
Tu ji je samček prinesel hrano in poskušal z vso
ljubeznijo in sočutjem poskrbeti 
zanjo
Ponovno 
ji je prinesel hrano in jo našel  - 
mrtvo. Bil je šokiran...
Poskušal 
jo je premakniti...to je trud, ki se redko opazi 
pri lastovkah.


Zavedajoč se, da je njegova ljubljena mrtva

in da se mu nikoli več ne vrne, je obupano zaklical

z neizpovedljivo ljubeznijo

Stal je poleg nje,užaloščen nad njeno smrtjo.

Ko se je končno zavedel,

da se mu resnično nikoli več ne 

vrne nazaj, je stal poleg nje z globoko žalostjo 

in obžalovanjem


Sveti trije kralji

Radmila Čučak
02.01.2017 12:24 (Jan 02, 2017)

Stara prerokba je šepetala skrivnosti

modrim sinovom Perzije, iskalcem resnice.

Stoletja dolgo so gledali brezmejno zvezdno nebo,

njih srce je upalo videti obljubljeno

*  *  *

In glej! Zdaj na črnem oboku svilnatega neba

kot nežna slutnja

utripa Betlehema zvezda

  *  *  *

V njihovi duši prižiga globoko hrepenenje,

 jih brez oklevanja na dolgo pot požene.

Misterij luči neznane zvezde

nočno nebo nad njimi osvetljuje,

v tišini spokojni se njih srce raduje

*  *  *

Kamele neslišno a vztrajno stopajo skozi puščavo,

velike mehke oči zrejo v daljavo

medtem ko veter briše njihovih kopit sledove.

Na bokih nosijo opojnih dišav in zlata darove,

skupaj z modreci, žejnih nesmrtnosti Vode,

pot Izraela iščejo

*  *  *

Nobena ovira samotnih popotnikov ne ustavi,

Betlehem je vse bližje,

nosijo ga že v svojem srcu,

ljubezen odrešilna je rojena

                                                   (radha)

Praznik svetih treh kraljev je 6. januar, ko pravoslavna

Brezov drevored

Radmila Čučak
31.12.2016 11:07 (Dec 31, 2016)

Od Drenovega griča do Vrhnike imamo lepo sprehajalno pot, kjer je nekoč potekala železniška proga od Ljubljane do Vrhnike. V decembru nas je prijetno presenetila občina Vrhnika, ki je na tej poti od šole Martina Slomška do centra Vrhnike posadila čudovite mlade breze. To je priljubljena pot za mlade in stare ter sprehajalce psov in zdaj bo tam v poletnih mesecih tudi prijetna senca, ko bodo breze dobile bolj košate krošnje.

Zadnjič sem naštela kar 40 brez in ko sem pomislila, da bi bilo dobro, če bila ob poti še kakšna klopica, nas je občina zopet lepo presenetila in ob mladem nasadu v tem tednu postavila kar 6 ali 7 klopic, ki so videti dovolj trdne, da jih morebitni vandali ne bodo mogli zlahka poškodovati. Upam, da bodo tudi breze, ki so jih lepo podprli s tremi koli, nepoškodovano rastle in jih ne bo doletela žalostna usoda, kakor v Ljubljani, kjer so se nepridipravi včeraj znesli nad sadikami v javnih sadovnjakih.

Simbolični pomen breze je nov začetek, čiščenje preteklosti in vi

Aromaterapija: Jelka

Radmila Čučak
25.12.2016 18:09 (Dec 25, 2016)

Danes, na ta meglen božični dan, sem prižgala svečko s skledico vode in eteričnim oljem jelke. Imela sem namen prekaditi stanovanje s kadili, a se mi ni dalo. Pa tudi na zadnjo adventno nedeljo sem že temeljito prekadila stanovanje z raznimi kadili, tako niti ni bilo potrebe za čiščenjem prostora. Nato sem se spomnila napisati kaj več o tem čudovitem drevesu, ki ni primerno le kot božična in novoletna jelka, ampak je nadvse vsestransko zdravilo. Pogledala sem v svoje majhne zvezke o aromaterapiji, kjer piše: 

Smola ali eterično olje  jelke sodi med božične dišave, skupaj s smreko, borom, cimetom, klinčki in pomorančo. Spodbuja delovanje našega uma pri tem pa zmanjšuje napetost in stres. Je tudi zdravilo za vročino, revmatične bolezni, vnetje sinusov in dihalnih poti, blaži bolečine v mišicah, sklepih, križu in prsih.

Iglice jelke vsebujejo največjo količino eteričnih olj prav v zimskem času. Je tudi anti-oksidant, kar pomeni da nevtralizira škodljive proste radikale v telesu, ki povz

Aromaterapija: Duh Božiča

Radmila Čučak
19.12.2016 15:28 (Dec 19, 2016)

V adventnem času nam poleg medenjakov, cimetovih zvezdic, lepo okrašenega venčka s svečami, branja Evangelija in podobno, praznični duh Božiča lahko prinese tudi aromaterapija z zimskimi eteričnimi olji, ki grejejo telo, srce in dušo.  Uporabimo jih lahko v razpršilcu za zrak, kopeli, olju za masažo ali izparilniku.

Praznično razpoloženje pričakovanja Božiča nam ustvarijo eterična olja ali mešanica le teh, ki dajo sladko, začinjeno in toplo aromo, saj ta vzbuja radost, navdušenje, občutek varnosti toplega doma in nas motivira za različna opravila v mrzlem zimskem času.

Ta olja lahko razpršimo tudi po umetni jelki, če smo se iz praktičnih in okoljevarstvenih razlogov odločili, da doma nimamo prave smrečice. Če nimamo flaške za pršenje, lahko eterična olja nakapljamo na kos vate, ki ga skrijemo v smrečico ali adventni venček. 

Adventne Božične mešanice so na primer:

  • pomoranča, smreka, cimet
  • jelka, mandarina, bor, zvezdni janež
  • ingver, bazilika, limeta
  • cimet, klinčki, pomoranča, li

Gloria in Excelsis Deo

Radmila Čučak
18.12.2016 11:47 (Dec 18, 2016)

Videnja nemške nune in stigmate Anne  Catherine Emmerich (1774-1824)

Nad Betlehemom je bilo nebo temno rožnato, nad votlino jaslic in v dolini blizu votline Maraha ter nad dolino pastirjev pa je bila sijoča meglica. V dolini pastirjev (približno 7 km od votline jaslic) je bil hrib, kjer so se pričeli vinogradi, ki so se raztezali vse do Gaze. Na tem hribu je bila koliba treh pastirjev, ki so bili voditelji družin pastirjev, ki so živeli v okolici.

Pastirji so od tu nadzirali gibanje svojih čred in jih svarili z rogom ovna, če so videli prihajati roparje ali vojake, katere so lahko videli od daleč. Družine pastirjev so živele v krogu 10 km od tu. Imeli so majhne kmetije z vrtovi in polji. Zbirali so se na kraju blizu stolpa. Čuvaji so bili na hribu, kjer je bil stolp. Tam so bile tudi koče in zavetišče z mnogimi sobami, kjer so živele žene čuvajev in so pripravljale hrano. Na Sveto Noč sem videla črede, ki so se pasle blizu stolpa.

Ko se je Sveto Dete rodilo, so bili trije pastirji

Meditacija Yogiraja

Radmila Čučak
13.12.2016 08:31 (Dec 13, 2016)

V prejšnji objavi sem opisala srečanje Yogiraja z nesmrtnim himalajskim modrecem Babaji-jem. Yogiraj je dal še eno kratko meditacijo, ki odpira srce. Razširila sem jo in povezala v domišljijsko zgodbo, v kateri smo tudi mi del skupine, ki je potovala z njim v Himalajo.

                                                                         

Dolgo smo hodili ter zvečer prišli so kraja Rudraprayag. To je sveto mesto, ki so ga blagoslovili mnogi himalajski modreci. Bil je prijetno topel večer in pihljal je nežen veter, ki je s seboj prinašal dišeč vonj himalajskih borovcev. Prišli smo do majhne travnate jase, kjer zdaj počivamo na toplem, zaviti v deke. V bližnjem sotočju bistrih rek Alaknanda in Mandaki vidimo nežno svetlikanje vijolično turkizne svetlobe, ki nas kmalu zaziblje v prijeten spanec. Niti opazimo ne, ko Yogiraj ves blažen nekam odide z Babaji-jem, ki se je pojavil tukaj.

Zjutraj se zbudimo v prijetno sveže jutro. Vidimo zlato sonce, kako vzhaja iznad gorskih vrhov. Ozremo

Izkušnja Yogiraja- 2. del

Radmila Čučak
11.12.2016 12:14 (Dec 11, 2016)

Yogiraj Gurunath Siddhat je povedal:

                                                                           Yogiraj

Hotel sem vstati in iti proti temu Bitju, toda nisem se mogel premakniti. Kot bi bil ukoreninjen na mestu, kjer sem sedel. Zato sem bil zadovoljen, da lahko opazujem z mesta, kjer sem nepremično sedel.

Nato je prišel glas od vsepovsod in od nikoder, ki je rekel:

"Ne poskušaj se premikati. Bodi tam, kjer si."

In tako sem samo sedel in opazoval. In molil sem: "Naj je to resnično. Naj to niso sanje." Pogledal sem okoli sebe in videl, da je bila vsa okolica spremenjena. Toda jaz nisem spal, bil sem popolnoma buden. In potem je on prišel iz vode in hodil je. In jaz sem vstal in šel za njim. Ne spominajm se poti, po kateri sva hodila.

Prišla sva do majhnega svetišča resničnega miru (- Shanti satha), ki ni imel zidov, temveč le stebre in streho. Rekel je, naj sedem na travo, meni pa ni bilo mar, kam se bom vsedel, saj sem bil zelo razburjen. Si predstavljate, kako je srečat

Oglasi

7572.) kaj pomnijo ljudje

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 19.99 €

7571.) kaj je svet živali

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 14.99 €

7570.) zbirka 12 knjig

Kategorija: Kulinarika

Cena: 179.99 €

847.) zbolel sem

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

7569.) princesa ljudskih množic diana

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

7568.) arhitektura slovenskih protiturških taborov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 24.99 €

7567.) ljubljanska baročna arhitektura cena je za kos

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 19.99 €

7566.) umetnost južnih slovanov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 29.99 €

7565.) dober nasvet za vsak dom

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 39.99 €

7564.) kama sutra

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 14.99 €

7563.) geological sciences

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7562.) rudnik urana žirovski vrh

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj